Spicy kødboller med ris og lynstegte gulerødder
HURTIG AFTENSMAD

Spicy kødboller med ris og lynstegte gulerødder

Asiatisk inspirerede kødboller med masser af saft og kraft. Skru op eller ned for mængden af chili efter smag og behag.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. rødløg
2 fed hvidløg
1 stk. gulerod groft revet
4 stk. gulerødder
400 g hakket svinekød
- tørret knust chili efter smag og behag, eller lidt fintsnittet frisk chili
- olivenolie til stegning
5 spsk. Teriyakisauce
- salt
- peber

- limesaft

Tilbehør:

- ris
- lime
lidt Teriyakisauce
- chilisauce hvis du har det i dit køkken

Sådan gør du

  1. 1
    Pil rødløg og hak 1 rødløg og begge hvidløgsfed fint. Skær det andet rødløg i tynde både. Skræl alle gulerødderne og riv 1 gulerod groft. Skær resten af gulerødderne i grove strimler.
  2. 2
    Rør hakket kød med løg, hvidløg, revet gulerod, salt og lidt tørret knust chili. Form farsen til små kødboller. Opvarm en pande med lidt olivenolie og steg kødbollerne 6-7 min., til de er gyldne og gennemstegte. Kom teriyakisauce på og vend rundt. Krydr med salt og peber.
  3. 3
    Opvarm en pande med lidt olie og lynsteg gulerødderne i 2-3 min. Krydr med salt og peber og et par dråber lime.
  4. 4
    Vend de rå rødløg med lidt limesaft, olivenolie, salt og peber.
  5. 5
    Anret ris og top med spicy kødboller, gulerødder og lidt rødløg. Server lime og gerne teriyakisauce og lidt chilisauce til.