Spicy grillspyd og marinerede auberginer
AFTENSMAD

Spicy grillspyd og marinerede auberginer

Rigtig sommermad med fare for fedtede fingre. Server gerne de spicy grillspyd og auberginer med kogt ris vendt med stegte løg.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. aubergine
1 spsk. fint salt
1 dl. rødvinseddike
1 dl. vand
4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
2 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket oregano
1 tsk. sukker

Spyd

600 g økologisk lammekød eller bøf
2 stk. løg
1 tsk. cayennepeber
- salt og peber
- olie

Sådan gør du

  1. 1
    Skær auberginen i tynde skiver.
  2. 2
    Drys salt imellem skiverne og lad ligge på et fad i 30 minutter.
  3. 3
    Kom eddike og vand, olie, revet hvidløg, krydderi og sukker i en gryde. Kog op.
  4. 4
    Skyl saltet fra aubergineskiverne, og kom auberginen i lagen.
  5. 5
    Læg låg på og lad braisere i 5 minutter.
  6. 6
    Tag fra komfuret og lad afkøle i gryden.
  7. 7
    Skær kød og løg i mindre stykker og kom på spyd. Krydr med cayennepeber, salt og peber og pensl med olie.
  8. 8
    Gril 3-4 minutter per side og server til auberginen.