Spicy grillspyd og marinerede auberginer
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | aubergine |
1 spsk. | fint salt |
1 dl. | rødvinseddike |
1 dl. | vand |
4 spsk. | olivenolie |
1 fed | hvidløg |
2 spsk. | hakket persille |
1 spsk. | hakket oregano |
1 tsk. | sukker |
Spyd
600 g | økologisk lammekød eller bøf |
2 stk. | løg |
1 tsk. | cayennepeber |
- | salt og peber |
- | olie |
Sådan gør du
-
1Skær auberginen i tynde skiver.
-
2Drys salt imellem skiverne og lad ligge på et fad i 30 minutter.
-
3Kom eddike og vand, olie, revet hvidløg, krydderi og sukker i en gryde. Kog op.
-
4Skyl saltet fra aubergineskiverne, og kom auberginen i lagen.
-
5Læg låg på og lad braisere i 5 minutter.
-
6Tag fra komfuret og lad afkøle i gryden.
-
7Skær kød og løg i mindre stykker og kom på spyd. Krydr med cayennepeber, salt og peber og pensl med olie.
-
8Gril 3-4 minutter per side og server til auberginen.