Den ægte spaghetti carbonara er med stykker af røget gris (herhjemme bruger vi bacon eller pancetta, mens den originale opskrift er med guanciale, som er røget svinekæbe). I denne version er kødet helt væk og erstattet af grøntsager og et æg på toppen af retten.
4 Personer
Ingredienser
400 g
spaghetti
Ærtepuré
2 fed
hvidløg
lidt
olie
1 dl
hvidvin
2 dl
piskefløde
3 dl
frosne ærter grønne
2 håndfulde
spinatblade
-
salt og sort peber
Ved servering
4 stk.
æggeblommer
lidt
pecorino-ost
lidt
ærteskud
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kog spaghettien efter anvisning på emballagen.
2
Svits pillede hvidløg i en gryde. Kom vin herpå, og lad simre i 2 minutter.
3
Tilføj fløde og ærter, og lad simre under låg i 3 minutter. Blend til cremet konsistens, og vend spinaten heri.
4
Smag til med salt og peber.
5
Afdryp pastaen, og vend med ærtepuré. Server i dybe tallerkener. Top op med æggeblomme, ost og evt. ærteskud.