Spaghetti carbonara med ærtepuré
Den ægte spaghetti carbonara er med stykker af røget gris (herhjemme bruger vi bacon eller pancetta, mens den originale opskrift er med guanciale, som er røget svinekæbe). I denne version er kødet helt væk og erstattet af grøntsager og et æg på toppen af retten.

- 4 Personer
Ingredienser
400 g | spaghetti |
Ærtepuré
2 stk | fed hvidløg |
lidt | olie |
1 dl. | hvidvin |
2 dl. | piskefløde |
3 dl. | frosne ærter grønne |
2 håndfulde | spinatblade |
- | salt og sort peber |
Ved servering
4 stk | æggeblommer |
lidt | pecorino-ost |
lidt | ærteskud |
Sådan gør du
- 1.Kog spaghettien efter anvisning på emballagen.
- 2.Svits pillede hvidløg i en gryde. Kom vin herpå, og lad simre i 2 minutter.
- 3.Tilføj fløde og ærter, og lad simre under låg i 3 minutter. Blend til cremet konsistens, og vend spinaten heri.
- 4.Smag til med salt og peber.
- 5.Afdryp pastaen, og vend med ærtepuré. Server i dybe tallerkener. Top op med æggeblomme, ost og evt. ærteskud.