Sød mos med dildsalat og mojo
Server med dejligt dovne kødboller: Køb butikkens bedste medisterpølse, klip hul og tryk farsen direkte ud på panden i små klatter. Gennemsteg.

- 4 Personer
Ingredienser
600 g | søde kartofler |
4 spsk. | cremefraiche 38% |
2 tsk. | citronsaft |
- | salt og sort peber lidt |
Mojosauce
1 dåse | flåede tomater |
1 dåse | tomat koncentreret, stor |
1 dl. | mandler |
0.5 dl. | olivenolie |
0.5 stk. | fed hvidløg |
Dildsalat
1 stk. | gulerod |
0.5 stk. | agurk |
8 stk | radiser |
0.5 stk. | æble |
- | dild en lille håndfuld |
1 dl. | græsk yoghurt |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 225 grader.
- 2.Læg kartofler med skind på en bradepande og bag dem møre. De små kartofler skal have 25 minutter. De helt store skal have en lille time.
- 3.Tag ud og afkøl. Træk skindet af.
- 4.Mos til mos i en gryde og varm op med creme fraiche, citron og salt og peber. Juster konsistensen med vand. Smag til.
- 5.Kom alle ingredienser til mojo i en blender og blend sammen.
- 6.Snit grøntsager til salaten og bland med dild.
- 7.Server mos, mojo, salat og lidt græsk yoghurt på tallerkenen. Med eller uden kødboller.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #hovedret