Sød mos med dildsalat og mojo
- 4 Personer
Ingredienser
600 g | søde kartofler |
4 spsk. | cremefraiche 38% |
2 tsk. | citronsaft |
- | salt og sort peber lidt |
Mojosauce
1 dåse | flåede tomater |
1 dåse | tomat koncentreret, stor |
1 dl. | mandler |
0.5 dl. | olivenolie |
0.5 stk. | fed hvidløg |
Dildsalat
1 stk. | gulerod |
0.5 stk. | agurk |
8 stk. | radiser |
0.5 stk. | æble |
- | dild en lille håndfuld |
1 dl. | græsk yoghurt |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader.
-
2Læg kartofler med skind på en bradepande og bag dem møre. De små kartofler skal have 25 minutter. De helt store skal have en lille time.
-
3Tag ud og afkøl. Træk skindet af.
-
4Mos til mos i en gryde og varm op med creme fraiche, citron og salt og peber. Juster konsistensen med vand. Smag til.
-
5Kom alle ingredienser til mojo i en blender og blend sammen.
-
6Snit grøntsager til salaten og bland med dild.
-
7Server mos, mojo, salat og lidt græsk yoghurt på tallerkenen. Med eller uden kødboller.