Skovbærsyltetøj

Opskriften giver to små glas, som kan spises på godt brød, pandekager eller morgenyoghurten.
Skovbærsyltetøj
  • 0 Personer

Ingredienser

250 g skovbær fx en blanding af brombær, ribs og hindbær
0.5 stk. vaniljestang
1 tsk. rålakrids
0.25 stk. Citron (økologisk) revet skal af
0.5 tsk. geleringsmiddel kan udelades
0.5 tsk. Citronsyre kan udelades

Sådan gør du

  1. 1.Kom bær og vaniljestang i en gryde, og bring dem i kog over medium varme. Lad dem koge 5-7 minutter, til konsistensen er blød, men derstadig er lidt hele bær tilbage.
  2. 2.Bland 1 spsk. sukker med geleringsmiddel og citronsyre (hvis der er meget væske, ellers bliver syltetøjet tyndt i konsistensen).
  3. 3.Tilsæt resten af sukkeret, og kog yderligere 5-7 minutter. Smag syltetøjet til, og tilsæt evt. mere sukker.
  4. 4.Tilsæt sukkeret med geleringsmiddel. Lad syltetøjet simre et par minutter.
  5. 5.Hæld det herefter på skoldede glas, og luk dem, mens syltetøjet stadig er varmt. Opbevar syltetøjet på køl, så holder det længst.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #få ingredienser