Skovbærsyltetøj
SNACKS OG TILBEHøR

Skovbærsyltetøj

Opskriften giver to små glas, som kan spises på godt brød, pandekager eller morgenyoghurten.
  • 0 Personer

Ingredienser

250 g skovbær fx en blanding af brombær, ribs og hindbær
0.5 stk. vaniljestang
1 tsk. rålakrids
0.25 stk. Citron (økologisk) revet skal af
0.5 tsk. geleringsmiddel kan udelades
0.5 tsk. Citronsyre kan udelades
250 g sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Kom bær og vaniljestang i en gryde, og bring dem i kog over medium varme. Lad dem koge 5-7 minutter, til konsistensen er blød, men derstadig er lidt hele bær tilbage.
  2. 2
    Bland 1 spsk. sukker med geleringsmiddel og citronsyre (hvis der er meget væske, ellers bliver syltetøjet tyndt i konsistensen).
  3. 3
    Tilsæt resten af sukkeret, og kog yderligere 5-7 minutter. Smag syltetøjet til, og tilsæt evt. mere sukker.
  4. 4
    Tilsæt sukkeret med geleringsmiddel. Lad syltetøjet simre et par minutter.
  5. 5
    Hæld det herefter på skoldede glas, og luk dem, mens syltetøjet stadig er varmt. Opbevar syltetøjet på køl, så holder det længst.