Skovbærsyltetøj
- 0 Personer
Ingredienser
250 g | skovbær fx en blanding af brombær, ribs og hindbær |
0.5 stk. | vaniljestang |
1 tsk. | rålakrids |
0.25 stk. | Citron (økologisk) revet skal af |
0.5 tsk. | geleringsmiddel kan udelades |
0.5 tsk. | Citronsyre kan udelades |
250 g | sukker |
Sådan gør du
-
1Kom bær og vaniljestang i en gryde, og bring dem i kog over medium varme. Lad dem koge 5-7 minutter, til konsistensen er blød, men derstadig er lidt hele bær tilbage.
-
2Bland 1 spsk. sukker med geleringsmiddel og citronsyre (hvis der er meget væske, ellers bliver syltetøjet tyndt i konsistensen).
-
3Tilsæt resten af sukkeret, og kog yderligere 5-7 minutter. Smag syltetøjet til, og tilsæt evt. mere sukker.
-
4Tilsæt sukkeret med geleringsmiddel. Lad syltetøjet simre et par minutter.
-
5Hæld det herefter på skoldede glas, og luk dem, mens syltetøjet stadig er varmt. Opbevar syltetøjet på køl, så holder det længst.