Sardiner med chermoula
FORRET

Sardiner med chermoula

Lav små sandwichlignende pakker med sardiner og chermoula, som er en marokkansk marinade lavet på tomat og peberfrugt. Det hele bages i ovnen, så fisken bliver saftig og tager smag fra de krydrede grøntsager.
  • 4 Personer

ingredienser

1 kg sardiner, renset og fileteret (bed fiskehandleren om at gøre det)
3 stk store tomater - gerne bøftomater
2 stk grønne pebre
- Skallen af en konserveret/ saltet citron
- olivenolie

Chermoula

2 håndfulde nippet bred- bladet persille
2 håndfulde nippet frisk koriander
- Kødet fra 1 konserveret/saltet citron uden sten
5 stk fed finthakket hvidløg
2 tsk. stødt paprika
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt chili
1 dl. vand

Sådan gør du

  1. 1
    Flå skindet af tomaterne.
  2. 2
    Skær tomaterne i skiver.
  3. 3
    Fjern frøene fra den grønne peber og skær den i skiver.
  4. 4
    Læg persille, koriander, hvidløg og den konserverede citron i en foodprocessor og kør, til det er fintsnittet.
  5. 5
    Læg blandingen i en skål og tilsæt krydderier og vand.
  6. 6
    Tag en sardin, med skindsiden ned, og læg chermoula på den.
  7. 7
    Dæk den med en sardin, der har skindsiden op – så det bliver en slags sandwich.
  8. 8
    Gør dette med alle sardinerne.
  9. 9
    Marinér tomaterne og peberfrugten i det resterende chermoula.
  10. 10
    Læg sardinerne på et stykke bagepapir i en bradepande og dæk dem med tomat, peberfrugt og den fintskårne skal af den konserverede citron.
  11. 11
    Dryppes med olivenolie og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter – til det meste af saften er fordampet.