Sardiner med chermoula
- 4 Personer
ingredienser
1 kg | sardiner, renset og fileteret (bed fiskehandleren om at gøre det) |
3 stk | store tomater - gerne bøftomater |
2 stk | grønne pebre |
- | Skallen af en konserveret/ saltet citron |
- | olivenolie |
Chermoula
2 håndfulde | nippet bred- bladet persille |
2 håndfulde | nippet frisk koriander |
- | Kødet fra 1 konserveret/saltet citron uden sten |
5 stk | fed finthakket hvidløg |
2 tsk. | stødt paprika |
2 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | stødt chili |
1 dl. | vand |
Sådan gør du
-
1Flå skindet af tomaterne.
-
2Skær tomaterne i skiver.
-
3Fjern frøene fra den grønne peber og skær den i skiver.
-
4Læg persille, koriander, hvidløg og den konserverede citron i en foodprocessor og kør, til det er fintsnittet.
-
5Læg blandingen i en skål og tilsæt krydderier og vand.
-
6Tag en sardin, med skindsiden ned, og læg chermoula på den.
-
7Dæk den med en sardin, der har skindsiden op – så det bliver en slags sandwich.
-
8Gør dette med alle sardinerne.
-
9Marinér tomaterne og peberfrugten i det resterende chermoula.
-
10Læg sardinerne på et stykke bagepapir i en bradepande og dæk dem med tomat, peberfrugt og den fintskårne skal af den konserverede citron.
-
11Dryppes med olivenolie og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter – til det meste af saften er fordampet.