Samosaer med karry og kartoffelfyld

Samosaer er nemme at lave med filodej, og kan bruges som forret, hovedret med eksempelvis ris og salat til, i madpakken og som snack. Som udgangspunkt er samosaer vegetariske – der er dog intet i vejen for at tilsætte en rest af kylling eller andet kød, du måtte have tilovers.
Samosaer med karry og kartoffelfyld
  • 10 Personer

Ingredienser

10 stk ark filodej smalle
lidt olivenolie eller kokosolie, til pensling

Fyld

2 spsk. kokosolie eler olivenolie
6 stk forårsløg hakkede
2 fed hvidløg presset
3 tsk. karry
2 spsk. rosiner
300 g kogte kartofler afkølede
100 g ærter frosne
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200/185 C. Varm olien på en pande over middel varme. Steg forårsløg, hvidløg, karry og rosiner i 3-5 min., til løgene er faldet sammen og er møre.   
  2. 2.Skær kartoflerne i tern ca. 2x2 cm, og tilsæt dem til løgblandingen sammen med ærter. Lad det hele stege videre i 3-5 min. Tag panden af varmen, og lad fyldet køle af.   
  3. 3.Lav en samosa ad gangen, og hav den resterende filodej gemt under et fugtigt viskestykke, så den ikke tørrer ud.   
  4. 4.Pensl filoarket med lidt olie. Læg ca. 2 spsk. fyld i det yderste hjørne af filoarket. Fold så dej over dette hjørne, så fyldet lukkes inde, og du har en trekantet pakke.Fortsæt med at rulle den lille trekantede pakke, indtil al filodejen er viklet om fyldet. Lav 8-10 samosaer.   
  5. 5.Læg samosaerne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl dem med olie, og bag dem i ovnen i ca. 20 min, til de er gyldne og sprøde på overfladen. Server dem varme, eller brug dem kolde i madpakken. 

Tip!

Samosaerne kan også friteres i 180 C varm olie i en gryde i stedet for at blive bagt i ovnen. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #passer til sæsonen, #hverdag og #hjemmelavet