Samosaer med karry og kartoffelfyld
- 10 Personer
Ingredienser
10 stk. | ark filodej smalle |
lidt | olivenolie eller kokosolie, til pensling |
Fyld
2 spsk. | kokosolie eler olivenolie |
6 stk. | forårsløg hakkede |
2 fed | hvidløg presset |
3 tsk. | karry |
2 spsk. | rosiner |
300 g | kogte kartofler afkølede |
100 g | ærter frosne |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185 C. Varm olien på en pande over middel varme. Steg forårsløg, hvidløg, karry og rosiner i 3-5 min., til løgene er faldet sammen og er møre.
-
2Skær kartoflerne i tern ca. 2x2 cm, og tilsæt dem til løgblandingen sammen med ærter. Lad det hele stege videre i 3-5 min. Tag panden af varmen, og lad fyldet køle af.
-
3Lav en samosa ad gangen, og hav den resterende filodej gemt under et fugtigt viskestykke, så den ikke tørrer ud.
-
4Pensl filoarket med lidt olie. Læg ca. 2 spsk. fyld i det yderste hjørne af filoarket. Fold så dej over dette hjørne, så fyldet lukkes inde, og du har en trekantet pakke.Fortsæt med at rulle den lille trekantede pakke, indtil al filodejen er viklet om fyldet. Lav 8-10 samosaer.
-
5Læg samosaerne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl dem med olie, og bag dem i ovnen i ca. 20 min, til de er gyldne og sprøde på overfladen. Server dem varme, eller brug dem kolde i madpakken.
Tip!
Samosaerne kan også friteres i 180 C varm olie i en gryde i stedet for at blive bagt i ovnen.