Salat med hindbær, rødbede og valnødder
- 10 Personer
Ingredienser
1 stk. | hoved Lollo Rosa salat eller anden salat |
1 stk. | stor rødbede i tynde skiver |
10 skiver | bresaola |
1 stk. | bakke friske hindbær |
100 g | ristede valnødder |
2 spsk. | valnøddeolie |
- | 1 flakse mørk balsamico |
Sådan gør du
-
1Hæld en flaske balsamico i en gryde, og kog den ind til ca. en tredjedel, så den bliver til en sød sirup.
-
2Lad balsamicosiruppen køle af. Husk, siruppen er altid tyndere, når den er varm.
-
3Rist valnødder i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter, til de er let gyldne.
-
4Skyl, og tør salaten, bræk den i passende stykker.
-
5Skræl rødbeden, og snit den på et mandolinjern i fine skiver på ca. 1 mm. Har du ikke et mandolinjern, kan du bruge en kartoffelskræller til at snitte strimler af rødbeden.
-
6Vend rødbedeskiverne i valnøddeolie, og drys med lidt salt.
-
7Del bresaola i 4 stykker per skive.
-
8Bland salat, rødbede, bresaola, hindbær og de ristede valnødder, og læg det hele på et fad. Fordel ca. 4 spsk. reduceret balsamico over salaten i en fin stråle.
Tip!
Du kan bruge brombær eller tranebær i stedet for hindbærrene.