Salat med hindbær, rødbede og valnødder
SALATER

Salat med hindbær, rødbede og valnødder

Yderst smuk salat med hindbær og rødbede, der får lov at farve alle ingredienserne helt pink. Pas på de hvide duge, bluser og skjorter, for her kommer sommerens favoritsalat for fuld skrue!
  • 4 Personer

Ingredienser

1 flaske mørk balsamico (ca. 250 ml)
100 g valnødder
1 salathoved fx radicchio eller lollo rossa
1 stor rødbede
2 spsk. valnøddeolie eller smagsneutral olie
- salt
10 skiver bresaola
125 g friskt hindbær

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld balsamicoen i en gryde, og kog den ind til ca. en tredjedel, så den bliver til en sød sirup.
  2. 2
    Lad balsamicosiruppen køle af. Husk, at siruppen er tyndere, når den er varm.
  3. 3
    Rist valnødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter, til de er let gyldne.
  4. 4
    Skyl og tør salaten, og bræk den i passende stykker.
  5. 5
    Skræl rødbeden, og snit den i fine skiver på ca. 1 mm på et mandolinjern. Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en kartoffelskræller til at lave tynde strimler af rødbeden.
  6. 6
    Vend rødbedeskiverne med valnøddeolie, og drys med lidt salt.
  7. 7
    Del hver skive bresaola i 4 stykker.
  8. 8
    Bland salat, rødbede, bresaola, hindbær og de ristede valnødder, og læg det hele på et fad. Fordel ca. 4 spsk. balsamicosirup over salaten.

Tip!

Du kan også bruge brombær eller ribs i stedet for hindbær.