Rosenkål-nuggets med grønkåls-tzatziki og søde fritter
AFTENSMAD

Rosenkål-nuggets med grønkåls-tzatziki og søde fritter

Udkogte rosenkål er meget lidt appetitlige, men i denne opskrift koges kålene kun ganske let, hvorefter de paneres og steges og bliver til små, lækre vitaminbomber. Sammen med grønkålstzatziki har du en lækker frokostret eller en del af et tapasbord.
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g rosenkål
1 stk. æg store
2 dl. hvedemel gerne fuldkorn
- olie til stegning
800 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie
lidt salt og sort peber
4 dl. græsk yoghurt, 10 %
2 dl. finthakket grønkål
2 fed hvidløg presset eller revet
1 stk. citronbåd

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 C.  
  2. 2
    Kog rosenkål al dente i letsaltet vand i 3 minutter. Afdryp. Vend i æg og mel, og steg sprøde i olie på en pande.  
  3. 3
    Skær søde kartofler i stave, og vend med olie. Spred ud på en bradepande, og steg møre (de er svære at få sprøde). Kig efter 15 minutter.  
  4. 4
    Rør yoghurt og grønkål sammen, og smag til med hvidløg og citronsaft.  
  5. 5
    Server gerne med godt brød.