Rispapirsruller med spicy kylling og spirer
Pak din egen, friske rulle og fyld den med krydret kylling, mango, agurk, chili, cashewnødder, spirer og skud. Dyp den færdige rulle i en let og lækker dip med lime og fiskesauce.

- 4 Personer
Kylling
250 g | kyllingbryst |
1 stk. | hvidløg |
1 tsk. | paprika |
0.25 tsk. | cayennepeber |
- | olie |
- | salt |
Salat
1 stk. | gulerod |
1 | mango |
12 cm | agurk |
0.5 | ½ rød chili |
50 g | cashewnødder |
1 håndfuld | lucernespirer |
1 pakke | rispapir |
1 håndfuld | Solsikkeskud |
Dipsauce
0.5 dl. | limesaft |
0.5 dl. | vand |
2 spsk. | sukker |
2 tsk. | risvinseddike |
0.5 tsk. | fishsauce |
Sådan gør du
- 1.Skær kyllingen i lidt mindre stykker. Krydr med revet hvidløg og krydderier, og gennemsteg i olie på en pande.
- 2.Skær gulerod, mango, agurk og chili i helt små tern.
- 3.Vend dem med grofthakkede cashewnødder, spirer og skud.
- 4.Sæt en gryde med vand over, og kog op. Tag den fra komfuret og afkøl den lidt. Du kan evt. hælde vandet i en bred skål.
- 5.Lav nu en rulle ad gangen. Dyp rispapiret ned i vandet, og lad det blive blødt i få sekunder. Tag det op med hånden eller en stor hulske, og læg på en tallerken. Læg lidt grøntsager og kylling i den ene ende af papiret.
- 6.Fold papir op over fyldet. Rul en gang, og fold nu siderne af dejen ind over fyldet. Rul rullen sammen. Gentag.
- 7.Bland dipsauce, og smag til efter din smag. Server.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#frokost,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#forret og #scoremiddag