Restepesto

En cremet pesto kan gøre aftensmaden til en fest på ingen tid, og det er en uhyre nem måde at få tyndet ud i resterne af dine urter, som ikke længere dur som pynt på maden.
Restepesto
  • 4 Personer

Ingredienser

0.75 dl. pinjekerner
2 håndfulde Friske urter
25 g parmesan
stk. fed hvidløg
1 dl. olivenolie
lidt hvidvinseddike
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Rist kerner/nødder på en tør pande over middel varme, til de er let gyldne. Lad dem køle 5 min.
  2. 2.Kom dem herefter i en blender/minihakker sammen med resten af ingredienserne, start med at bruge ½ dl olivenolie, så kan du altid justere konsistensen undervejs. Blend, til konsistensen er ensartet, og smag til med salt, peber og eddike.
  3. 3.Hæld pestoen i et glas og sæt den på køl. Spis den inden for 2-3 dage eller frys den ned.

Tip!

Pestoen kan også laves uden ost, så bliver den mindre cremet, men smager stadig skønt.

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør, #få ingredienser, #restemad og #picnic