Restepesto
- 4 Personer
Ingredienser
0.75 dl. | pinjekerner eller nødder/solsikkekerner |
2 håndfulde | Friske urter f.eks. basilikum, persille, rucola, kørvel osv. |
25 g | parmesan eller en rest anden hård ost |
stk. | fed hvidløg |
1 dl. | olivenolie |
lidt | hvidvinseddike eller citronsaft – efter smag |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Rist kerner/nødder på en tør pande over middel varme, til de er let gyldne. Lad dem køle 5 min.
-
2Kom dem herefter i en blender/minihakker sammen med resten af ingredienserne, start med at bruge ½ dl olivenolie, så kan du altid justere konsistensen undervejs. Blend, til konsistensen er ensartet, og smag til med salt, peber og eddike.
-
3Hæld pestoen i et glas og sæt den på køl. Spis den inden for 2-3 dage eller frys den ned.
Tip!
Pestoen kan også laves uden ost, så bliver den mindre cremet, men smager stadig skønt.