Råt og sprødt sæsongrønt med hvid bønnehummus
- 4 Personer
Sæsongrønt
2 stk. | gulerødder |
0.5 stk. | squash |
1 stk. | fennikel |
lidt | olivenolie |
- | citron |
lidt | salt og sort peber |
- | dild |
- | løvstikke |
- | chili tørret |
Hvid bønnehummus
400 g | kogte hvide bønner |
1 spsk. | Tahin |
1 fed | hvidløg |
1.5 dl. | olivenolie |
- | salt og sort peber |
- | citronsaft |
Sådan gør du
-
1Grøntsagerne skæres helt tyndt ud, gerne på mandolinjern, gulerødder og fennikel kommes i koldt vand i ca. 10 min., drænes og tørres.
-
2Grøntsagerne marineres med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber. Vendes med groft skåret dild og løvstikke.
-
3Drysses ved anretning med lidt tørret chili.
-
4De hvide bønner blendes med tahin, hvidløg, olivenolie og lidt vand til cremet konsistens. Smages til med salt, peber og citronsaft.
-
5Servér dressingen til grøntsagerne.