Råt og sprødt sæsongrønt med hvid bønnehummus
AFTENSMAD

Råt og sprødt sæsongrønt med hvid bønnehummus

Har du prøvet bønnehumus? Den er simpel at lave og perfekt tilbehør til et udvalg af sæsonens grønt, som du for eksempel kan marinere som i opskriften her.
  • 4 Personer

Sæsongrønt

2 stk. gulerødder
0.5 stk. squash
1 stk. fennikel
lidt olivenolie
- citron
lidt salt og sort peber
- dild
- løvstikke
- chili tørret

Hvid bønnehummus

400 g kogte hvide bønner
1 spsk. Tahin
1 fed hvidløg
1.5 dl. olivenolie
- salt og sort peber
- citronsaft

Sådan gør du

  1. 1
    Grøntsagerne skæres helt tyndt ud, gerne på mandolinjern, gulerødder og fennikel kommes i koldt vand i ca. 10 min., drænes og tørres.
  2. 2
    Grøntsagerne marineres med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber. Vendes med groft skåret dild og løvstikke.
  3. 3
    Drysses ved anretning med lidt tørret chili.
  4. 4
    De hvide bønner blendes med tahin, hvidløg, olivenolie og lidt vand til cremet konsistens. Smages til med salt, peber og citronsaft.
  5. 5
    Servér dressingen til grøntsagerne.