Poke bowl med and, grøn chili og mango
FROKOST

Poke bowl med and, grøn chili og mango

And er tit noget, vi spiser i tunge, fede retter og sammenhænge. Med denne opskrift bliver den kraftige smag af andebryst mødt af mild chili, sød og blød mango og skarpe forårsløg. Brug retten som et frisk alternativ i dagene efter jul eller som et afbræk fra vinterens ovnretter. 
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

200 g risnudler
4 spsk. sød chilisauce
1 stk. lime (saften)
1 tsk. sesamolie eller neutral olie
- salt
200 g andebryst stegt, afkølet
2 stk. grøn chili milde
1 stk. moden mango i tern
2 stk. forårsløg, finthakkede
- sesamfrø til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Kog nudlerne efter anvisning på pakken, i letsaltet vand. Køl dem herefter af ved at hælde dem i en sigte og overbruse dem med koldt vand.
  2. 2
    Bland chilisauce, lime og olie i bunden af en skål, smag til med salt og lime. Kom nudlerne i og vend dem rundt, så de dækkes af et tyndt lag dressing.
  3. 3
    Skær andekødet i tynde skiver. Fjern evt. skindet, hvis det er meget tykt og lidt sejt.
  4. 4
    Fordel nudlerne i 4 skåle. Top med andebryst.
  5. 5
    Skær chili i papirtynde skiver og fordel ovenpå, sammen med mango.
  6. 6
    Pynt med friske forårsløg og drys med sesamfrø – server straks.

Tip!

Prøv også denne bowl med en rest oksefilet/bøf/steak/mørbrad i stedet for and.