Picadillo
Piccadillo er en klassisk latinamerikansk ret, som minder om millionbøf. Tilsat lidt friske majs er den perfekt. Serveres med chilisovs og lune majstortillas.

- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | olivenolie |
400 g | hakket oksekød |
5 stk | forårsløg, finthakket |
1 stk. | alm. løg i tern |
2 fed | hvidløg, revet eller presset |
1.5 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | stødt koriander |
2 tsk. | stærk paprika |
3 dl. | kraftig oksebouillon |
300 g | majs fra dåse inkl. lage |
2 tsk. | kakaopulver |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
- | evt. lidt brun farin |
- | evt. lidt limesaft |
Tilbehør
- | cremefraiche |
- | grøn salat |
- | avocado |
Sådan gør du
- 1.Varm olie på en pande og brun kødet over høj varme. Tilsæt forårsløg, løg, hvidløg og krydderier og brun yderligere 2-3min.
- 2.Skru ned for varmen og tilsæt bouillon, majs inkl. lagen og kakaopulver. Smag til med salt, peber, brun farin og evt. lidt limesaft. Server rygende varm med lune tortillas, ris og evt. chilisovs.
Tip!
Brug peberfrugt i stedet for majs. Brug picadilloen som fyld i tacos eller rul den ind i majpandekagerne sammen med revet ost og bag rullerne kort i ovnen til osten er smeltet.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad