Picadillo
AFTENSMAD

Picadillo

Piccadillo er en klassisk latinamerikansk ret, som minder om millionbøf. Tilsat lidt friske majs er den perfekt. Serveres med chilisovs og lune majstortillas.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
5 stk. forårsløg, finthakket
1 stk. alm. løg i tern
2 fed hvidløg, revet eller presset
1.5 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. stærk paprika
3 dl. kraftig oksebouillon
300 g majs fra dåse inkl. lage
2 tsk. kakaopulver
- salt
- friskkværnet peber
- evt. lidt brun farin
- evt. lidt limesaft

Tilbehør

- cremefraiche
- grøn salat
- avocado

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olie på en pande og brun kødet over høj varme. Tilsæt forårsløg, løg, hvidløg og krydderier og brun yderligere 2-3min.
  2. 2
    Skru ned for varmen og tilsæt bouillon, majs inkl. lagen og kakaopulver. Smag til med salt, peber, brun farin og evt. lidt limesaft. Server rygende varm med lune tortillas, ris og evt. chilisovs.

Tip!

Brug peberfrugt i stedet for majs. Brug picadilloen som fyld i tacos eller rul den ind i majpandekagerne sammen med revet ost og bag rullerne kort i ovnen til osten er smeltet.