Parmesandressing til den grønne salat
- 4 Personer
Basismayo
2 stk. | æggeblommer |
1 tsk. | dijonsennep |
2 tsk. | hvidvinseddike Citronsaft kan også bruges |
lidt | fint salt |
2 dl. | neutral olie F.eks. solsikkeolie eller vindruekerneolie |
lidt | friskkværnet peber |
Parmesandressing
1 dl. | mayonnaise |
25 g | friskrevet parmesanost |
0.5 stk. | fed hvidløg |
0.5 tsk. | dijonsennep |
lidt | hvidvinsedikke Tilsæt efter smag |
lidt | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Begynd med basismayoKom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.
-
2Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.
-
3Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.
-
4Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.
-
5Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.
-
6Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.
-
7Rør mayonnaise sammen med parmesanost, hvidløg og sennep. Smag til med eddike, peber og evt. ekstra parmesanost.
-
8Juster evt. konsistensen med 1 skefuld vand, hvis dressingen er for tyk.
-
9Kom dressingen i bunden af salatskålen. Kom salatblade mv. oveni, og vend dem rundt, til de er dækket med et tyndt lag dressing.
Tip!
Dressingen kan også bruges som dip til bagte og rå grøntsager samt til smørelse i sandwich.