Ovnstegt lam med syltede rødløg og mynte
- 4 Personer
Ingredienser
2 kg | lammekølle |
2 | fed hvidløg |
- | Lidt salt og peber |
2 stilke | stilke frisk rosmarin |
2 g | smør |
1 | citron (saften) |
Løg
1 dl. | vand |
0.5 dl. | hvidvinseddike |
2 spsk. | sukker |
0.25 tsk. | salt |
2 stk. | rødløg. |
1 dl. | friskhakket mynte |
1 kg | kartofler |
250 g | grønne frosne ærter |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 225 grader.
-
2Læg lammekøllen i en smurt ildfast form. Gnid den med revet hvidløg, salt og peber. Læg rosmarinstilke under køllen. Fordel smør i skiver på kødet, og pres citron henover.
-
3Steg kødet i 20 minutter. Skru ned til 160 grader, hæld 2 dl vand i formen, og steg videre i cirka 1 1/4 time. Brug evt. et stegetermometer. 62 grader er rosastegt.
-
4Tilbered nu løgene. Kom vand, olie, eddike, sukker og salt i en gryde, og kog det op. Skær løgene lige over. Del dem i blade, og kom dem i lagen. Lad det simre under låg i 5 minutter. Afkøl lagen, og smag den til.
-
5Kog kartoflerne møre i 20 minutter. Pil dem. Kog ærter efter anvisning på posen. Skær kødet i skiver, og server det med skyen.