Ovnstegt lam med syltede rødløg og mynte
HOVEDRET

Ovnstegt lam med syltede rødløg og mynte

Inspirationen kommer fra klassik engelsk påskeret, hvor lammestegen serveres med myntesauce.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 kg lammekølle
2 fed hvidløg
- Lidt salt og peber
2 stilke stilke frisk rosmarin
2 g smør
1 citron (saften)

Løg

1 dl. vand
0.5 dl. hvidvinseddike
2 spsk. sukker
0.25 tsk. salt
2 stk rødløg.
1 dl. friskhakket mynte
1 kg kartofler
250 g grønne frosne ærter

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.  
  2. 2
    Læg lammekøllen i en smurt ildfast form. Gnid den med revet hvidløg, salt og peber. Læg rosmarinstilke under køllen. Fordel smør i skiver på kødet, og pres citron henover.  
  3. 3
    Steg kødet i 20 minutter. Skru ned til 160 grader, hæld 2 dl vand i formen, og steg videre i cirka 1 1/4 time. Brug evt. et stegetermometer. 62 grader er rosastegt.  
  4. 4
    Tilbered nu løgene. Kom vand, olie, eddike, sukker og salt i en gryde, og kog det op. Skær løgene lige over. Del dem i blade, og kom dem i lagen. Lad det simre under låg i 5 minutter. Afkøl lagen, og smag den til.   
  5. 5
    Kog kartoflerne møre i 20 minutter. Pil dem. Kog ærter efter anvisning på posen. Skær kødet i skiver, og server det med skyen.