Ostegratineret hjertesalat med oksekødskofta

Bag de nemme kofta i ovnen som frikadeller og gratiner salaten i ovnen med mozzarella og parmesan
Ostegratineret hjertesalat med oksekødskofta
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g hakket oksekød, 4-6% fedt
2 spsk. hakket persille
2 spsk. revet løg
1 fed fed hvidløg
1 tsk. chiliflager, tørrede
lidt Lidt salt og peber
lidt olivenolie
4 stk hjertesalater
1.5 dl. purerede tomater
2 spsk. tomatkoncentrat
2 stk mozarella Vælg blød mozarella
50 g parmesanost revet

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på varmluft 200 grader. Rør kødet med persille, løg, hvidløg og krydderier. Form kødet til aflange frikadeller, og sæt dem på spyd.   
  2. 2.Læg på bagepapir på en bradepande, og dryp det med olie. Gennemsteg frikadellerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.  
  3. 3.Del hjertesalaterne lige over, og læg dem med skærefladen opad på en anden bradepande.
  4. 4.Rør purerede og koncentrerede tomater sammen. Krydr med salt og peber.  
  5. 5.Del mozzarella i 8 stykker.  
  6. 6.Kom tomat og begge slags ost på hver salat, og sæt det i ovnen. Efter cirka 5 minutter er de klar, og osten er smeltet let.  Server med kofta. Måske med pasta eller bare godt brød. 
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret og #passer til sæsonen