Oksefrikadeller med brombær-chutney
FROKOST

Oksefrikadeller med brombær-chutney

Søde og krydrede chutneyer passer til indisk mad, men de indkogte frugtsovse kan så meget mere. Her laver vi chutney på friske, danske brombær og serverer dem til små, delikate oksekødsfrikadeller. 
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g hakket oksekød 8-12%
1 tsk. fint salt
lidt friskkværnet peber
1 tsk. tørret rosmarin
1 dl. mælk
1 spsk. æg
1 stk. revet løg
2 spsk. havregryn
2 spsk. mel

Brombærchutney

250 g brombær friske eller frosne
4 stk blommer et skrællet æble, i tern
1 stk. rødløg i tynde både
0.5 spsk. friskrevet ingefær
3 spsk. æbleeddike
0.5 dl. sukker

Tilbehør

- Ovnstegte kartofler
- grønne bønner dampede

Sådan gør du

  1. 1
    Kom det hakkede kød i en skål og rør det sejt med salt, peber og rosmarin. Tilsæt herefter æg og mælk, rør igen og tilsæt så løg og dernæst havregryn og mel. Hvis du har tid, så lad gerne farsen stå og hvile i 10-15 min.
  2. 2
    Sæt imens brombærchutneyen over. Bland alle ingredienser til chutneyen, på nær sukker, i en gryde og bring det stille og roligt til kogepunktet. Det skal ikke bulderkoge. Er der meget væde ved, så lad det simre ca. 15-20 min., så mængden reduceres. Smag herefter til med sukker, salt og godt med sort peber.
  3. 3
    Form og steg frikadellerne i en blanding af smør og olie på en pande over medium varme, til de er gyldne og gennemstegte. Server frikadellerne sammen med den lune eller afkølede brombærchutney.

Tip!

Brombærchutneyen holder ca. 5 dage på køl, men skal du gemme den længere, er det bedst at hælde den i skoldede glas, mens den stadig er rigtig varm. Sæt låg på, så holder den længe i køleskab.