Okonomiyaki

Okonomiyaki kaldes også »japansk pizza«. Da der ikke er en brødbund, minder den dog lidt mere om rösti.
Okonomiyaki
  • 2 Personer

Ingredienser

1.5 dl. hvedemel
1 dl. vand eller kold bouilon
2 stk æg
- salt
150 g hvidkål
4 stk forårsløg
2 spsk. syltet ingefær (de rosa, som du også bruger til sushi)
1 håndfuld bønnespire
250 g rå laksefilet
4 spsk. neutral olie

saucen

5 spsk. mayonnaise
1 spsk. Teriyakisauce

Sådan gør du

  1. 1.Pisk mel og vand sammen i en skål.
  2. 2.Tilsæt æg, og pisk til en jævn »pandekagedej«, kom lidt salt i.
  3. 3.Snit hvidkål og forårsløg fint, og vend i dejen.
  4. 4.Hak de styltede ingefær fint, og vend i sammen med bønnespirer.
  5. 5.Skær laksen i mindre tern, ca. 1,5 cm., og vend i.
  6. 6.Steg nu halvdelen af dejen i 2 spsk. olie i en mindre stegepande, ca. 22 cm.
  7. 7.Når den ene side er godt brunet, vender du og steger videre på den anden side.
  8. 8.Skru ned for varmen, og sørg for, at retten er helt gennemstegt.
  9. 9.Gentag med den anden del dej.
  10. 10.Rør mayonnaisen med saucen, og fordel over retten.
  11. 11.Server som den er eller med nykogt ris.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #asien