Okonomiyaki
AFTENSMAD

Okonomiyaki

Okonomiyaki kaldes også »japansk pizza«. Da der ikke er en brødbund, minder den dog lidt mere om rösti.
  • 2 Personer

Ingredienser

1.5 dl. hvedemel
1 dl. vand eller kold bouilon
2 stk. æg
- salt
150 g hvidkål
4 stk. forårsløg
2 spsk. syltet ingefær (de rosa, som du også bruger til sushi)
1 håndfuld bønnespire
250 g rå laksefilet
4 spsk. neutral olie

saucen

5 spsk. mayonnaise
1 spsk. Teriyakisauce

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk mel og vand sammen i en skål.
  2. 2
    Tilsæt æg, og pisk til en jævn »pandekagedej«, kom lidt salt i.
  3. 3
    Snit hvidkål og forårsløg fint, og vend i dejen.
  4. 4
    Hak de styltede ingefær fint, og vend i sammen med bønnespirer.
  5. 5
    Skær laksen i mindre tern, ca. 1,5 cm., og vend i.
  6. 6
    Steg nu halvdelen af dejen i 2 spsk. olie i en mindre stegepande, ca. 22 cm.
  7. 7
    Når den ene side er godt brunet, vender du og steger videre på den anden side.
  8. 8
    Skru ned for varmen, og sørg for, at retten er helt gennemstegt.
  9. 9
    Gentag med den anden del dej.
  10. 10
    Rør mayonnaisen med saucen, og fordel over retten.
  11. 11
    Server som den er eller med nykogt ris.