Østergaardskagen
- 0 Personer
Ingredienser
250 g | hvedemel (ca. 4¼ dl) |
50 g | smør |
2 dl. | mælk |
300 g | sukker |
4 stk. | æg |
3 tsk. | bagepulver (15 g) |
1 tsk. | vaniljesukker (5 g) |
Fyld
125 g | smør |
100 g | kokosmel |
250 g | brun farin |
0.5 dl. | mælk |
Sådan gør du
-
1Sukker og æg piskes over et kogende vandbad til en tyk masse, som har godt med luftbobler i sig.
-
2Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen og blandes forsigtigt med den piskede masse.
-
3Mælk og smør koges i en tykbundet gryde og blandes forsigtigt i dejen.
-
4Hæld dejen op i et fad på ca. 20 x 30 cm.
-
5Bages ved 200 grader i 20 min.
-
6Vigtigt: Ovnen skal være 200 grader varm, før du stiller dejen ind i den.
-
7Stil pladen på midterste rille.
-
8Fyld: Ingredienserne smeltes på lavt blus, så snart dejen er kommet i ovnen.
-
9Genbrug den tykbundede gryde fra mælken og smørret til dejen.
-
10Varm kokosmassen op til nær kogepunktet, når kagen nærmer sig 20 minutters bagning.
-
11Når kagen er bagt, fordeler du med det samme fyldet på kagen.
-
12Stil nu kagen ind i den varme ovn på 225 grader, og bag ca. 5 minutter mere.
-
13Lad kagen køle af, før du serverer den.
-
14Vil du have en portion, som passer til en normal bradepande, så skal du gange ingredienserne med halvanden.