Østergaardskagen
BAGVæRK

Østergaardskagen

Her er den gamle opskrift til det, der blev kendt som: Drømmekage fra Brovst.
  • 0 Personer

Ingredienser

250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
50 g smør
2 dl. mælk
300 g sukker
4 stk. æg
3 tsk. bagepulver (15 g)
1 tsk. vaniljesukker (5 g)

Fyld

125 g smør
100 g kokosmel
250 g brun farin
0.5 dl. mælk

Sådan gør du

  1. 1
    Sukker og æg piskes over et kogende vandbad til en tyk masse, som har godt med luftbobler i sig.
  2. 2
    Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen og blandes forsigtigt med den piskede masse.
  3. 3
    Mælk og smør koges i en tykbundet gryde og blandes forsigtigt i dejen.
  4. 4
    Hæld dejen op i et fad på ca. 20 x 30 cm.
  5. 5
    Bages ved 200 grader i 20 min.
  6. 6
    Vigtigt: Ovnen skal være 200 grader varm, før du stiller dejen ind i den.
  7. 7
    Stil pladen på midterste rille.
  8. 8
    Fyld: Ingredienserne smeltes på lavt blus, så snart dejen er kommet i ovnen.
  9. 9
    Genbrug den tykbundede gryde fra mælken og smørret til dejen.
  10. 10
    Varm kokosmassen op til nær kogepunktet, når kagen nærmer sig 20 minutters bagning.
  11. 11
    Når kagen er bagt, fordeler du med det samme fyldet på kagen.
  12. 12
    Stil nu kagen ind i den varme ovn på 225 grader, og bag ca. 5 minutter mere.
  13. 13
    Lad kagen køle af, før du serverer den.
  14. 14
    Vil du have en portion, som passer til en normal bradepande, så skal du gange ingredienserne med halvanden.