Ølsurkål
Surkål med øl smager godt til sprængt flæsk. Husk at give kålen rigeligt tid i køleskabet, før du serverer den.

- 10 Personer
Ingredienser
1 stk. | hvidkålshoved ca. 2 kg |
4 dl. | eddike |
500 g | sukker |
4 dl. | mørkt lagerøl |
75 g | smør |
75 g | tørret tranebær |
- | salt |
Sådan gør du
- 1.Fjern hvidkålshovedets yderste blade, skær hovedet i kvarte og fjern stokken.
- 2.Skær hvidkålen i meget tynde skiver og kom den i rigeligt kogende letsaltet vand.
- 3.Hæld vandet fra efter nogle minutters kogning.
- 4.Kog øl, vand, eddike, sukker, salt, peber, laurbærblad og kommen op i ca. 3 min. og lad det køle godt af.
- 5.Læg hvidkålen i lagen og dæk det med et stykke bagepapir og en tallerken, så al kålen er dækket af lage.
- 6.Stil det i køleskabet i to døgn før, det skal bruges.
- 7.Kog det sprængte flæsk, til dette er mørt.