Ølsurkål
AFTENSMAD

Ølsurkål

Surkål med øl smager godt til sprængt flæsk. Husk at give kålen rigeligt tid i køleskabet, før du serverer den. 
  • 10 Personer

Ingredienser

1 stk. hvidkålshoved ca. 2 kg
4 dl. eddike
500 g sukker
4 dl. mørkt lagerøl
75 g smør
75 g tørret tranebær
- salt

Sådan gør du

  1. 1
    Fjern hvidkålshovedets yderste blade, skær hovedet i kvarte og fjern stokken.
  2. 2
    Skær hvidkålen i meget tynde skiver og kom den i rigeligt kogende letsaltet vand.
  3. 3
    Hæld vandet fra efter nogle minutters kogning.
  4. 4
    Kog øl, vand, eddike, sukker, salt, peber, laurbærblad og kommen op i ca. 3 min. og lad det køle godt af.
  5. 5
    Læg hvidkålen i lagen og dæk det med et stykke bagepapir og en tallerken, så al kålen er dækket af lage.
  6. 6
    Stil det i køleskabet i to døgn før, det skal bruges.
  7. 7
    Kog det sprængte flæsk, til dette er mørt.