Nakkefilet med urter og kartofler
AFTENSMAD

Nakkefilet med urter og kartofler

Vi elsker, når aftensmaden er nem og passer sig selv i ovnen, og det gør denne nakkefilet med kartofler og urter. Stil fadet på spisebordet med ekstra gafler til at tage med. Så er der serveret!
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg nakkefileter
- smør og olie
- salt og peber
2 spsk. finthakket timian
1 dl finthakket persille
- Revet skal fra 1 økologisk citron
2 fed hvidløg
1 kg små kartofler
1 spsk. olie
300 g haricots verts
1 tsk. olie
- basilikum

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Brun nakkekammen på alle sider på panden i smør og olie. Læg nakkekammen i en stor, ildfast form med høj kant.
  3. 3
    Kom urter, citronskal og revet hvidløg i en skål, og bland rundt.
  4. 4
    Gnid blandingen rundt på kødet.
  5. 5
    Sæt et stegetermometer i kødet, og sæt formen midt i ovnen. Steg kødet, indtil temperaturen viser 80 grader. Det tager cirka 2 timer.
  6. 6
    Når der mangler 45 minutter af stegetiden, vender du kartofler med olie i en skål og lægger dem omkring kødet.
  7. 7
    Når der mangler 15 minutter af stegetiden, vender du haricots verts med lidt olie og fordeler dem over kartoflerne. Ved servering drysser du basilikum hen over retten og serverer.