Nakkefilet med urter og kartofler
Vi elsker, når aftensmaden er nem og passer sig selv i ovnen, og det gør denne nakkefilet med kartofler og urter. Stil fadet på spisebordet med ekstra gafler til at tage med. Så er der serveret!

- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | nakkefileter |
- | smør og olie |
- | salt og peber |
2 spsk. | finthakket timian |
1 dl. | finthakket persille |
- | Revet skal fra 1 økologisk citron |
2 fed | hvidløg |
1 kg | små kartofler |
1 spsk. | olie |
300 g | haricots verts |
1 tsk. | olie |
- | basilikum |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 200 grader.
- 2.Brun nakkekammen på alle sider på panden i smør og olie. Læg nakkekammen i en stor, ildfast form med høj kant.
- 3.Kom urter, citronskal og revet hvidløg i en skål, og bland rundt.
- 4.Gnid blandingen rundt på kødet.
- 5.Sæt et stegetermometer i kødet, og sæt formen midt i ovnen. Steg kødet, indtil temperaturen viser 80 grader. Det tager cirka 2 timer.
- 6.Når der mangler 45 minutter af stegetiden, vender du kartofler med olie i en skål og lægger dem omkring kødet.
- 7.Når der mangler 15 minutter af stegetiden, vender du haricots verts med lidt olie og fordeler dem over kartoflerne. Ved servering drysser du basilikum hen over retten og serverer.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #rødder og knolde