Nachos med ærteguacamole

Med disse hjemmelavede chips styrer du selv, hvor usund snacken skal være. Nyd dem sammen med ærteguacamolen og drøm dig til Mexico.
Nachos med ærteguacamole
  • 4 Personer

Ingredienser

8 stk hvedetortillas mellemstore, evt. majstortillas
4 spsk. olivenolie
lidt flagesalt eller fint salt
lidt stødt chili

Ærteguacamole

150 g frosne ærter optøede
1 stk. avocado moden
4 spsk. creme fraiche
1 fed hvidløg presset
0.5 stk. lime (saften) efter smag
0.5 tsk. stødt spidskommen
0.5 tsk. stødt koriander
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 190/175 grader varmluft. Del hver tortilla i 8 stykker med en skarp kniv/et pizzahjul. Pensl stykkerne med olie på begge sider. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys dem med lidt flagesalt og evt. stødt chili. 
  2. 2.Bag nachos i ca. 10 min, eller til de er gyldne og sprøde. 
  3. 3.Lav imens guacamolen: Kom alle ingredienserne i en blender/minihakker, og blend, indtil ærterne er findelte. Smag til med ekstra lime, salt og peber. Sæt guacamolen på køl til servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #snack ordentligt