Mimosa

En rigtig god champagne skal ikke blandes i en cocktail. Den har det bedst alene. Men der findes mange gode cocktails med mousserende hvidvine, f.eks. spansk cava eller fransk cremant.
Mimosa
  • 1 Person

Ingredienser

1 stk. del grapesaft
1 stk. del tør mousserende hvidvin, fx cava eller cremant

Sådan gør du

  1. 1.Hæld først iskold friskpresset grapejuice i et champagneglas og fyld derefter op med afkølet vin.
  2. 2.Med en cocktail som Mimosa er det af absolut største vigtighed, at begge ingredienser er i orden.
  3. 3.Det kan således ikke nytte noget at blande en god flaske cremant med tarvelig juice lavet på koncentrat.
  4. 4.Til en Mimosa må man kun bruge friskpresset juice.
  5. 5.Det er nemt selv at presse grapefrugter, og man behøver ikke store køkkenmaskiner dertil.
  6. 6.Det kan sagtens gøres i hånden.
  7. 7.Alternativt: prøv at udskifte den traditionelle appelsinjuice med grape.
  8. 8.Det bitre og syrlige klæder boblerne.
  9. 9.Det er en god idé at si saften.
  10. 10.Boblerne i den mousserende vin giver lynhurtigt frugtkødet en rådden smag.
  11. 11.Eller lav en sukkerkant på glasset af knuste bolsjer.
  12. 12.Hvis man vil give sin Mimosa et særligt pift, så drop bolcherne og kom i stedet et skvæt Cointreau i.
Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser og #drikke