Mimosa
En rigtig god champagne skal ikke blandes i en cocktail. Den har det bedst alene. Men der findes mange gode cocktails med mousserende hvidvine, f.eks. spansk cava eller fransk cremant.

- 1 Person
Ingredienser
1 stk. | del grapesaft |
1 stk. | del tør mousserende hvidvin, fx cava eller cremant |
Sådan gør du
- 1.Hæld først iskold friskpresset grapejuice i et champagneglas og fyld derefter op med afkølet vin.
- 2.Med en cocktail som Mimosa er det af absolut største vigtighed, at begge ingredienser er i orden.
- 3.Det kan således ikke nytte noget at blande en god flaske cremant med tarvelig juice lavet på koncentrat.
- 4.Til en Mimosa må man kun bruge friskpresset juice.
- 5.Det er nemt selv at presse grapefrugter, og man behøver ikke store køkkenmaskiner dertil.
- 6.Det kan sagtens gøres i hånden.
- 7.Alternativt: prøv at udskifte den traditionelle appelsinjuice med grape.
- 8.Det bitre og syrlige klæder boblerne.
- 9.Det er en god idé at si saften.
- 10.Boblerne i den mousserende vin giver lynhurtigt frugtkødet en rådden smag.
- 11.Eller lav en sukkerkant på glasset af knuste bolsjer.
- 12.Hvis man vil give sin Mimosa et særligt pift, så drop bolcherne og kom i stedet et skvæt Cointreau i.