Millionbøf med kokos og sprødt grønt
AFTENSMAD

Millionbøf med kokos og sprødt grønt

En cremet og ultrahurtig aftensmad med masser af smag. Der er mere substans i retten, når det hakkede kød ikke er fuldstændig findelt. Varier gerne retten med forskellige sprøde grøntsager, fx broccoli i stedet for ærter.
  • 4 Personer

Mangosalat

1 frisk mango
0.5 lime (saften)
2 spsk. ristede og saltede peanuts
1 håndfuld frisk koriander

Millionbøf

1 spsk. neutral olie
400 g hakket svinekød
3 små porrer
2 fed hvidløg, revet eller presset
4 tsk. rød eller gul karrypasta
2 dl. kokosmælk
1 dl. vand, kan evt. udelades
1 lime (saften)
1 tsk. fiskesauce
200 g slik- eller sukkerærter
- salt
- Evt. lidt sukker

Tilbehør

- kogte nudler, gerne fuldkorn

Sådan gør du

  1. 1
    Skræl mangoen, og skær den i mundrette stykker. Pres limesaften, og hak peanuts og frisk koriander. Bland alle ingredienserne til mangosalaten i en skål. Stil den til side, og lav resten af retten.
  2. 2
    Varm olien i en wok eller sauterpande, og kom kødet på i én stor klump. Lad det brune over høj varme på den ene side, inden du bryder klumpen i mindre stykker, og uden at du hakker den helt til millionbøf.
  3. 3
    Tilsæt porrer, hvidløg, karrypasta, kokosmælk og vand. Lad det simre over middel varme i 5 minutter.
  4. 4
    Vend slikærterne i, og varm retten igennem. Smag til med limesaft, fiskesauce, salt og evt. sukker.
  5. 5
    Server straks sammen med kogte nudler og mangosalat.

Tip!

Retten kan sagtens serveres med ris til i stedet for nudler. Karrypasta kan også skiftes ud med karrypulver og friskrevet ingefær.