Millionbøf med kokos og sprødt grønt
En cremet og ultrahurtig aftensmad med masser af smag. Der er mere substans i retten, når det hakkede kød ikke er fuldstændig findelt. Varier gerne retten med forskellige sprøde grøntsager f.eks. broccoli i stedet for ærter.

- 4 Personer
Ingredienser
1 spsk. | neutral olie |
400 g | hakket svinekød |
3 stk | små porrer |
2 fed | hvidløg, revet eller presset |
4 tsk. | rød eller gul karrypasta |
2 dl. | kokosmælk |
1 dl. | vand, kan evt. udelades |
- | saften af 1 lime |
1 tsk. | thailandsk fiskesauce |
g | slikærter eller sugar snaps |
- | salt |
- | Evt. lidt sukker |
Mangosalat
1 stk. | frisk mango |
- | saften af en halv lime |
2 spsk. | saltede peanuts, hakkede |
- | frisk koriander til drys |
Tilbehør
- | kogte nudler, gerne fuldkorn |
Sådan gør du
- 1.Bland alle ingredienserne til mangosalaten i en skål. Stil den til side og lav imens resten af retten.
- 2.Varm olien i en wok eller sauterpande op og kom kødet på i én stor klump. Lad det brune over høj varme på den ene side, inden du bryder klumpen i mindre stykker og uden du hakker den helt til millionbøf.
- 3.Tilsæt porrer, hvidløg, karrypasta, kokosmælk og vand. Lad det simre over middel varme i 5 min.
- 4.Vend slikærter i, varm retten igennem og smag til med limesaft, fiskesauce, salt og evt. sukker.
- 5.Server straks sammen med kogte nudler, mangosalaten og et drys koriander.
Tip!
Brug karrypulver sammen med 1 tsk. friskrevet ingefær i stedet for karrypasta. Udelad nudlerne og server i stedet kogte ris eller brød til retten.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad