Makirulle med røget helleflynder
AFTENSMAD

Makirulle med røget helleflynder

Helleflynder er fin fisk, som koster lidt mere hos fiskehandleren. Gør din sushi ekstra delikat med skiver af røget helleflynder. 
  • 1 Person

Ingredienser

- 1/2 tangplade
1.5 dl. Sushiris
4 stk. sukkerærter
- et par tynde skiver æble
- dild
1 spsk. sesam
2 skiver røget helleflynder

Sådan gør du

  1. 1
    Vend noritangen på tværs. Den glatte side skal vende ned mod skærebrættet.
  2. 2
    Læg sushirisene på tangen, dog ikke på de øverste 5 cm af noritangen.
  3. 3
    Drys sesam på risene.
  4. 4
    Kom wasabimayonnaisen på langs ad noritangen, og læg resten af ingredienserne ovenpå.
  5. 5
    Rul tangpladen sammen til en rulle. Pas på, at rullen ikke bliver for løs, men brug samtidig ikke så mange kræfter, at noritangen sprækker.
  6. 6
    Lad rullen hvile på den side, hvor tangen samles.
  7. 7
    Efter et minuts tid hænger tangen sammen, og du kan skære rullen ud i 5-6 stykker. Sørg for at din kniv er skarp og fugtig.
  8. 8
    Mas ikke, når du skærer.

Tip!

Sådan skærer du agurk og avocado Agurk: Skær enderne af agurken, og del agurken i to lige store stykker. Skær agurkestykket igennem på langs. Brug en teske til at fjerne kernehuset. Skær agurken ud i tre lige store, lange stave. Avocado: skær avocadoskiver og vend dem i citronsaft. Opbevar dem i en beholder med låg, indtil de skal bruges.