Lun salat med rosenkål og kastanjer
- 4 Personer
Ingredienser
350 g | kastanjer |
500 g | rosenkål |
1 stk. | rødløg |
1 stk. | æble |
1 fed | hvidløg |
5 kviste | timian |
2 spsk. | æblecidereddike |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Læg kastanjerne fladt på en spækbræt og skær et kryds i dem. Brug evt. en brødkniv.
-
2Bag kastanjerne på en bageplade med bagepapir ved 200 grader i ca. 30 minutter. Klargør imens resten af ingredienserne til den lune salat.
-
3Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær dem i halve.
-
4Skær løget i tynde både.
-
5Skyl æblet og skær det i grove tern.
-
6Læg hvidløget på en brækbræt og mas det med en stor kokkekniv.
-
7Tag kastanjerne ud af ovnene og lad dem afkøle.
-
8Bræk den yderste hårde skal af kastanjerne og fjern den bløde indre hinde, evt. ved at nulre kastanjen i et stykke køkkenrulle.
-
9Smelt smørret på en pande og tilsæt hvidløg, timian og kastanjer. Steg kastanjerne gyldne og tilsæt så resten af ingredienserne.
-
10Steg indtil rosenkålene er gyldne, og tilsæt så æblecidereddike. Læg låg over panden og damp grøntsagerne i 3-4 minutter.
-
11Smag til med salt, peber og æblecidereddike.