Lun salat med rosenkål og kastanjer
FROKOST

Lun salat med rosenkål og kastanjer

Spisekastanjer må ikke forveksles med de mere udbredte hestekastanjer, der kan være svagt giftige. Smagen minder om andre nødder, men er mere sød. 
  • 4 Personer

Ingredienser

350 g kastanjer
500 g rosenkål
1 stk. rødløg
1 stk. æble
1 fed hvidløg
5 kviste timian
2 spsk. æblecidereddike
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Læg kastanjerne fladt på en spækbræt og skær et kryds i dem. Brug evt. en brødkniv.
  2. 2
    Bag kastanjerne på en bageplade med bagepapir ved 200 grader i ca. 30 minutter. Klargør imens resten af ingredienserne til den lune salat.
  3. 3
    Skær bunden af rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær dem i halve.
  4. 4
    Skær løget i tynde både.
  5. 5
    Skyl æblet og skær det i grove tern.
  6. 6
    Læg hvidløget på en brækbræt og mas det med en stor kokkekniv.
  7. 7
    Tag kastanjerne ud af ovnene og lad dem afkøle.
  8. 8
    Bræk den yderste hårde skal af kastanjerne og fjern den bløde indre hinde, evt. ved at nulre kastanjen i et stykke køkkenrulle.
  9. 9
    Smelt smørret på en pande og tilsæt hvidløg, timian og kastanjer. Steg kastanjerne gyldne og tilsæt så resten af ingredienserne.
  10. 10
    Steg indtil rosenkålene er gyldne, og tilsæt så æblecidereddike. Læg låg over panden og damp grøntsagerne i 3-4 minutter.
  11. 11
    Smag til med salt, peber og æblecidereddike.