Lun quinoasalat med sød kartoffel og bagt tofu
VEGETAR

Lun quinoasalat med sød kartoffel og bagt tofu

Lun quinoasalat med søde kartofler er en god og nem hverdagsret. Vi har lavet den med bagt tofu, så den er helt vegetarisk. Er du mere glad for kød end for tofu, kan du stege frikadeller, kyllingefilet eller en kalveschnitzel og spise til i stedet.  
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Bagt tofu

300 g tofu
25 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 dl. soya
0.5 dl. sesamolie
50 g sesamfrø

Quinoasalat

3 dl. quinoa
3 stk søde kartofler
0.5 dl. olivenolie
0.5 tsk. flagesalt
0.5 tsk. tørret chili
300 g grønkål

Olie-/eddikedressing

1 dl. olivenolie
0.5 dl. æblecidereddike
1 tsk. flydende honning eller ahornsirup

Tahindressing

0.5 dl. Tahin
1 dl. Iskoldt vand
1 fed hvidløg
1 dl. yoghurt
1 stk. saft fra citron
- olivenolie

Sådan gør du

  1. 1
    Skær tofu i skiver eller tern. Riv ingefær og hvidløg fint og bland med soya og sesamolie. Vend tofu heri, så alt er dækket, og lad trække.
  2. 2
    Skyl quinoa grundigt og kog efter anvisning på pakken. Skræl de søde kartofler og skær i store tern på 2x2 cm. Vend i olie, salt og chili, og fordel på en bradepande med bagepapir. Bag de søde kartoffeltern ved 200 C i almindelig ovn, til de er møre, ca. 25 minutter. Lad dem køle af på bradepanden.
  3. 3
    Rør olie/eddikedressingen sammen og sæt til side. Bland tahin og isvand til en creme. Tilsæt hvidløg, yoghurt og citronsaft, og vend olien i lidt ad gangen, til konsistensen er cremet. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  4. 4
    Læg tofuen med marinaden på et stykke bagepapir på bagepladen og drys med sesamfrøene. Bag den gylden ca. 20 minutter.
  5. 5
    Skyl grønkål grundigt og fjern midterstokken. Dup tør og vend med flagesalt. Massér kålen, til den føles blød. Fordel den på et stort fad sammen med den kogte quinoa og søde kartofler. Dryp olie-/eddikedressingen over.
  6. 6
    Arrangér tofuen ovenpå. Server med tahindressingen ved siden af.