Lasagnesuppe med vodka
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | hakket oksekød |
2 spsk. | olivenolie (til stegning) |
1 stk. | løg |
3 fed | hvidløg |
1 dåse | konc. tomatpure (ca. 70 g) |
0.5 dl. | vodka (eller hvidvin) |
6 stk. | lasagneplader |
1.5 l. | oksebouillon |
2 dl. | piskefløde |
2 spsk. | frisk basilikum |
1 spsk. | tørret oregano |
1 spsk. | tørret timian |
- | salt |
- | peber |
Til servering:
250 g | ricotta |
0.5 bundt | basilikum |
50 g | parmesan |
Sådan gør du
-
1Brun kødet i olie i en gryde i 5-10 minutter ved høj varme. Pil løget, og skær det i tern. Pil og pres hvidløgene. Hæld løg og hvidløg i gryden, og lad dem stege med i et par minutter.
-
2Tilsæt tomatpuré og vodka, og lad det simre i ca. 5 minutter.
-
3Knæk lasagnepladerne i store stykker, og kom dem i gryden sammen med bouillon, fløde, hakket basilikum, oregano og timian.
-
4Kog suppen op, skru ned for varmen, og lad suppen simre under låg ved middelvarme i ca. 20 minutter, til lasagnepladerne er møre.
-
5Smag til med salt og peber. Servér lasagnesuppen i dybe tallerkner med en skefuld ricotta, basilikum og fintrevet parmesan på toppen.
-
6Gør lasagnen ekstra grøn med en groftrevet squash og et par revne gulerødder, som du tilsætter sammen med løg og hvidløg.