Lasagnesuppe med vodka
AFTENSMAD

Lasagnesuppe med vodka

Er du vild med lasagne, men synes, det er en lidt besværligt ret at lave, så vil du elske denne suppe! Alt bliver tilberedt i en gryde, og i stedet for bechamelsauce topper du suppen med cremet ricotta ved servering. For at give suppen ekstra smag, tilsættes der lidt vodka, men bare rolig – man kan ikke smage alkoholen, og effekten fordamper under tilberedning. Opskriften er fra Frederikke Wærens’ kogebog Favoritterne
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g hakket oksekød
2 spsk. olivenolie (til stegning)
1 stk. løg
3 fed hvidløg
1 dåse konc. tomatpure (ca. 70 g)
0.5 dl. vodka (eller hvidvin)
6 stk. lasagneplader
1.5 l. oksebouillon
2 dl. piskefløde
2 spsk. frisk basilikum
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
- salt
- peber


Til servering:

250 g ricotta
0.5 bundt basilikum
50 g parmesan

Sådan gør du

  1. 1
    Brun kødet i olie i en gryde i 5-10 minutter ved høj varme. Pil løget, og skær det i tern. Pil og pres hvidløgene. Hæld løg og hvidløg i gryden, og lad dem stege med i et par minutter.
  2. 2
    Tilsæt tomatpuré og vodka, og lad det simre i ca. 5 minutter.
  3. 3
    Knæk lasagnepladerne i store stykker, og kom dem i gryden sammen med bouillon, fløde, hakket basilikum, oregano og timian.
  4. 4
    Kog suppen op, skru ned for varmen, og lad suppen simre under låg ved middelvarme i ca. 20 minutter, til lasagnepladerne er møre.
  5. 5
    Smag til med salt og peber. Servér lasagnesuppen i dybe tallerkner med en skefuld ricotta, basilikum og fintrevet parmesan på toppen.
  6. 6
    Gør lasagnen ekstra grøn med en groftrevet squash og et par revne gulerødder, som du tilsætter sammen med løg og hvidløg.