Lammekød i yoghurt med couscous og Lemon Habanero

Lemon Habanero har vindstyrke 8 ud af 15 på Chili Klaus’ version af Beaufort-skalaen. Det er en betydelig styrke, og her begynder du at mærke, hvad en chili virkelig kan. Opskriften på denne mellemøstlige ret med lammekød og couscous er fra bogen "Den er go´i ørerne"/Politikens Forlag af Chili Klaus.
Lammekød i yoghurt med couscous og Lemon Habanero
  • 4 Personer
  • 150 Minutes

Lammekød

1 kg lammebove
1 dl. Jomfruolivenolie + lidt til stegning
1 stk. porre
2 stk løg
4 fed hvidløg
1 stk. Øko-citron
1 dl. hønsebouillon
2 stk laurbærblade
2 stilke rosmarin
2 stilke timian
2 spsk. Maizena
1 dl. vand
1 stk. salt og friskkværnet peber

Spicy yoghurtdressing

1 stk. Lemon Habanero eller 1 tsk. chilipulver
1 fed hvidløg
4 dl. græsk yoghurt
1 spsk. tørret oregano
1 stk. salt og friskkværnet peber

Couscous

1 stk. Frisk chili efter eget valg
1 stk. rødløg
2 dl. vand
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt kanel
200 g couscous
20 stk Blade frisk mynte
1 stk. Saft af en citron

Sådan gør du

  1. 1.Skær kødet af benet, skær det i grove tern a 3 x 3 cm, og krydr med salt og peber.
  2. 2.Varm olie op i en tykbundet gryde, og brun kødet lidt ad gangen. Læg kødet i en skål.
  3. 3.Gør imens grøntsagerne i stand. Skær porren i tern. Snit løget fint, og knus hvidløgene. Opvarm ovnen til 160 grader.
  4. 4.Sauter grøntsagerne i ca. 5 minutter i gryden i fedtet fra kødet. Kom hønsebouillonen på sammen med laurbærblade, krydderurter og citronen, der er skåret i halve.
  5. 5.Lad det koge op, tilsæt olivenolie og kødet. Læg låg på gryden, og sæt den i den varme ovn i 1 time.
  6. 6.Tjek, om kødet er færdigtilberedt. Det skal være så mørt, at det nemt falder fra hinanden, og ellers skal det have ca. 15 minutter mere. Tag kødet op af kogelagen, og lad det afkøle i køleskabet i ca. 1 time.
  7. 7.Kog imens suppen ind til ca. det halve. Rør maizena-blandingen, og jævn suppen med den. Sigt saucen igennem en sigte, og sæt den til side.
  8. 8.Skær chilien på langs, og skrab frøene ud med en kniv.
  9. 9.Snit chilikødet fint, og hak hvidløget fint.
  10. 10.Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet konsistens, og smag til med salt og peber.
  11. 11.Skær chilien på langs, og skrab frøene ud med en kniv. Snit chilikødet og løget fint.
  12. 12.Kog vandet op sammen med krydderier, chili og løg.
  13. 13.Kom couscoussen i en skål, og hæld det kogende vand over. Rør godt rundt, dæk couscoussen til, og lad den afkøle.
  14. 14.Snit myntebladene i fine strimler, og vend dem i couscoussen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  15. 15.Varm lammekødet op i saucen. Anret couscoussen i en skål og anret lammekødet med saucen i en anden skål. Server den spicy yoghurt ved siden af.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad