Lammekød i yoghurt med couscous og Lemon Habanero
- 4 Personer
- 150 Minutes
Lammekød
1 kg | lammebove |
1 dl. | Jomfruolivenolie + lidt til stegning |
1 stk. | porre |
2 stk. | løg |
4 fed | hvidløg |
1 stk. | Øko-citron |
1 dl. | hønsebouillon |
2 stk. | laurbærblade |
2 stilke | rosmarin |
2 stilke | timian |
2 spsk. | Maizena |
1 dl. | vand |
1 stk. | salt og friskkværnet peber |
Spicy yoghurtdressing
1 stk. | Lemon Habanero eller 1 tsk. chilipulver |
1 fed | hvidløg |
4 dl. | græsk yoghurt |
1 spsk. | tørret oregano |
1 stk. | salt og friskkværnet peber |
Couscous
1 stk. | Frisk chili efter eget valg |
1 stk. | rødløg |
2 dl. | vand |
1 tsk. | spidskommen |
1 tsk. | stødt kanel |
200 g | couscous |
20 stk. | Blade frisk mynte |
1 stk. | Saft af en citron |
Sådan gør du
-
1Skær kødet af benet, skær det i grove tern a 3 x 3 cm, og krydr med salt og peber.
-
2Varm olie op i en tykbundet gryde, og brun kødet lidt ad gangen. Læg kødet i en skål.
-
3Gør imens grøntsagerne i stand. Skær porren i tern. Snit løget fint, og knus hvidløgene. Opvarm ovnen til 160 grader.
-
4Sauter grøntsagerne i ca. 5 minutter i gryden i fedtet fra kødet. Kom hønsebouillonen på sammen med laurbærblade, krydderurter og citronen, der er skåret i halve.
-
5Lad det koge op, tilsæt olivenolie og kødet. Læg låg på gryden, og sæt den i den varme ovn i 1 time.
-
6Tjek, om kødet er færdigtilberedt. Det skal være så mørt, at det nemt falder fra hinanden, og ellers skal det have ca. 15 minutter mere. Tag kødet op af kogelagen, og lad det afkøle i køleskabet i ca. 1 time.
-
7Kog imens suppen ind til ca. det halve. Rør maizena-blandingen, og jævn suppen med den. Sigt saucen igennem en sigte, og sæt den til side.
-
8Skær chilien på langs, og skrab frøene ud med en kniv.
-
9Snit chilikødet fint, og hak hvidløget fint.
-
10Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet konsistens, og smag til med salt og peber.
-
11Skær chilien på langs, og skrab frøene ud med en kniv. Snit chilikødet og løget fint.
-
12Kog vandet op sammen med krydderier, chili og løg.
-
13Kom couscoussen i en skål, og hæld det kogende vand over. Rør godt rundt, dæk couscoussen til, og lad den afkøle.
-
14Snit myntebladene i fine strimler, og vend dem i couscoussen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
-
15Varm lammekødet op i saucen. Anret couscoussen i en skål og anret lammekødet med saucen i en anden skål. Server den spicy yoghurt ved siden af.