Laks med za’atar og tahin
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | laksefileter (600 g i alt), med skind, tjekket for ben |
2 spsk. | za'atar |
2 tsk. | sumac plus 1⁄2 tsk ekstra til drys |
0.6 dl. | olivenolie |
250 g | babyspinat |
90 g | Tahin |
3 fed | hvidløg knuste |
3.5 spsk. | citronsaft |
1.5 spsk. | korianderblade grofthakkede |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Forvarm ovnen til 220 C varmluft.
-
2Dup laksestykkerne tørre, og krydr dem med salt og peber. Bland za’atar og sumak i en lille skål, og drys derpå blandingen over laksens overside, så den danner en skorpe.
-
3Varm en stor sauterpande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middelhøj varme, og hæld 1 spsk. olie i. Tilføj spinaten og et nip salt og peber, og steg den, til den lige netop er faldet sammen.
-
4Læg laksestykkerne oven på spinaten med skindsiden nedad, og dryp dem med 2 spsk. olie. Stil så panden i ovnen, og bag laksen ca. 5 minutter.
-
5Rør i mellemtiden tahinen sammen med hvidløg, 2 1⁄2 spsk. citronsaft, et godt nip salt og 1 dl vand i en lille skål, til blandingen er jævn og ret lind.
-
6Tag fisken ud af ovnen, og hæld tahinen ud omkring den (men ikke over den). Bag den dernæst i 5 minutter mere, eller til den er mør, og tahinen bobler. Dryp den resterende spsk. citronsaft og olie over, og drys med korianderen og lidt ekstra sumak.
Tip!
Skift laksen ud med en anden, bæredygtigt fanget fisk og tilpas bagetiden derefter