Laks med za’atar og tahin
AFTENSMAD

Laks med za’atar og tahin

Za’atar er en arabisk krydderiblanding baseret på krydderurter, sesamfrø og sumak, som er et krydderi lavet af knuste bær fra en særlig hjortetaksbusk. Glæd dig selv og dine gæster med laks på arabisk! 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. laksefileter (600 g i alt), med skind, tjekket for ben
2 spsk. za'atar
2 tsk. sumac plus 1⁄2 tsk ekstra til drys
0.6 dl. olivenolie
250 g babyspinat
90 g Tahin
3 fed hvidløg knuste
3.5 spsk. citronsaft
1.5 spsk. korianderblade grofthakkede
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Forvarm ovnen til 220 C varmluft.
  2. 2
    Dup laksestykkerne tørre, og krydr dem med salt og peber. Bland za’atar og sumak i en lille skål, og drys derpå blandingen over laksens overside, så den danner en skorpe.
  3. 3
    Varm en stor sauterpande, der kan tåle at komme i ovnen, op ved middelhøj varme, og hæld 1 spsk. olie i. Tilføj spinaten og et nip salt og peber, og steg den, til den lige netop er faldet sammen.
  4. 4
    Læg laksestykkerne oven på spinaten med skindsiden nedad, og dryp dem med 2 spsk. olie. Stil så panden i ovnen, og bag laksen ca. 5 minutter.
  5. 5
    Rør i mellemtiden tahinen sammen med hvidløg, 2 1⁄2 spsk. citronsaft, et godt nip salt og 1 dl vand i en lille skål, til blandingen er jævn og ret lind.
  6. 6
    Tag fisken ud af ovnen, og hæld tahinen ud omkring den (men ikke over den). Bag den dernæst i 5 minutter mere, eller til den er mør, og tahinen bobler. Dryp den resterende spsk. citronsaft og olie over, og drys med korianderen og lidt ekstra sumak.

Tip!

Skift laksen ud med en anden, bæredygtigt fanget fisk og tilpas bagetiden derefter