Kylling a la Puebla med sort bønnepure og avocado
AFTENSMAD

Kylling a la Puebla med sort bønnepure og avocado

Lav de lækreste wraps med stærk, krydret kylling, avocadomos og bønnepuré som mexicanerne! 
  • 4 Personer

ingredienser

500 g kyllingebryst eller filet
2 spsk. smør
1 stk. hakket løg
2 stk. fed hvidløg, fint skåret
1 stk. mulato chill
2 stk. chipotle chili
1 l. hønsefond (evt. bouillon)
2 stk. flåede tomater
2 stk. flåede grønne peberfrugter
- Lidt peber og salt

Bønner

2 dl. udblødte sorte bønner
1 spsk. olie
1 stk. hakket løg
1 stk. fed hvidløg, fint skåret
stk. frisk chili

Grønt

2 stk. avocadoer
- saft fra 1 lime (måske lidt mindre, massen skal ikke være flydende)
1 spsk. olivenolie
1 stk. hakket flået tomat

Sådan gør du

  1. 1
    Kom smørret på en pande, og lad det bruse op.
  2. 2
    Kom så kyllingestykkerne i, og brun dem godt af over det hele.
  3. 3
    Kom nu løg og hvidløg ved, og sauter dem med.
  4. 4
    Hæld hønsefond på, og bring i kog.
  5. 5
    Befri begge slags chili for stilk og kerner.
  6. 6
    Hak det tørrede chilikød groft, og kom på panden med kyllingen.
  7. 7
    Læg nu låg over, og lad den simre under låg 25 minutter.
  8. 8
    Fjern så låget, og krydr med salt og peber.
  9. 9
    Skær tomaterne og de grønne peber i mindre stykker, og kom dem ved.
  10. 10
    Alternativt til dåse peberfrugter: sæt peberfrugterne ind i grillen i 20-30 minutter,til de bliver sorte, læg dem lufttæt i en skål med plastik eller tætsluttende låg på, så kan de flås.
  11. 11
    Bønnerne lægges i blød aftenen før.
  12. 12
    Kom de udblødte bønner i en gryde, og kom masser af nyt vand over.
  13. 13
    Bring derefter bønnerne i kog, og lad dem koge under låg i godt to timer.
  14. 14
    Purer nu bønnerne i noget af kogevandet, så de bliver til en glat mos.
  15. 15
    Varm olien op i en gryde, kom så løg, hvidløg og chili i, og sauter dette.
  16. 16
    Tilsæt nu bønnemosen, og krydr med salt og peber.
  17. 17
    Hak avocadokødet fint, eller mos det helt med en stor, tung kniv.
  18. 18
    Kom i en skål med salt, peber, limesaft og olie, og rør sammen. Tilsæt nu tomaten.
  19. 19
    Kylling, bønner og avocado serveres i hver sin skål.
  20. 20
    Server yoghurt og taco ved siden af, så hver kan pakke sin lille taco med lidt kylling, peber, bønner, avocado og lidt yoghurt.
  21. 21
    Tacoen varmes og foldes sammen som en pandekage.