Krydrede köfte
FROKOST

Krydrede köfte

Prøv den lækreste, tyrkiske frikadelle af lammekød med spidskommen, chili og koriander og spis den med yoghurt og mynte
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g lammekød 10-16% fedt, Hakket
2 fed hvidløg Fintrevet
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. chiliflager
0.75 tsk. fint salt
0.5 tsk. koriander Stødt koriander
0.5 dl. mynte Friskhakket
2 stk. forårsløg Finthakkede
1 stk. æg M/L
2 spsk. groft mel
1 stk. kartoffel Brug rå kartoffel og riv
8 stk. bambusspyd

Til servering

- Mynteyoghurt
- fladbrød
- grøntsager

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 225/210C varmluft (eller tænd op i grillen). Rør kødet sejt og sammenhængende med salt og krydderier i 1-2 min.  
  2. 2
    Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mellem hver.   
  3. 3
    Del farsen i 8 lige store stykker og form hvert stykke til en aflang frikadelle. Sæt dem på bambusspyd og pensl med olie. Læg spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir.    
  4. 4
    Steg dem i ovnen i ca. 15 min., til de er gennemstegte og gyldne.