Krydrede köfte
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | lammekød 10-16% fedt, Hakket |
2 fed | hvidløg Fintrevet |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | chiliflager |
0.75 tsk. | fint salt |
0.5 tsk. | koriander Stødt koriander |
0.5 dl. | mynte Friskhakket |
2 stk. | forårsløg Finthakkede |
1 stk. | æg M/L |
2 spsk. | groft mel |
1 stk. | kartoffel Brug rå kartoffel og riv |
8 stk. | bambusspyd |
Til servering
- | Mynteyoghurt |
- | fladbrød |
- | grøntsager |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 225/210C varmluft (eller tænd op i grillen). Rør kødet sejt og sammenhængende med salt og krydderier i 1-2 min.
-
2Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mellem hver.
-
3Del farsen i 8 lige store stykker og form hvert stykke til en aflang frikadelle. Sæt dem på bambusspyd og pensl med olie. Læg spyddene på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
4Steg dem i ovnen i ca. 15 min., til de er gennemstegte og gyldne.