Krydrede kødboller i chilisauce med couscous

Saftige krydrede kødboller i en stærk sauce uden at blive hidsig. 
Hvis de, der sidder rundt om bordet, 
er til mere chili, end saucen byder på, 
kan man snitte nogle chilier, lægge 
dem i en skål med lidt olivenolie, så kan 
man dryppe chili efter princippet 
smag og behag.
Krydrede kødboller i chilisauce med couscous
  • 4 Personer

ingredienser

1 dl. rasp
3 dl. vand
1 stk. æg
3 dl. Friskrevet parmasanost
500 g hakket oksekød
1 tsk. salt og peber
2 tsk. paprika
2 tsk. timian eller oregano
- smør eller olie til stegning

Saucen

1 stk. løg
3 stk fed hvidløg
2 stk røde chili (de almindelige fra supermarkedet, 
ikke de små thai)
2 dåser hakkede tomater
2 spsk. balsamico
6 dl. vand
4 dl. couscous
25 g smør

Pynt

- frisk timian

Sådan gør du

  1. 1.Kom rasp og vand i en skål. Rør rundt.
  2. 2.Rør æg og parmesanost i skålen.
  3. 3.Rør kød og krydderier i, og lad evt. stå 15 minutter.
  4. 4.Form kødet til kødboller.
  5. 5.Brun dem i smør og olie på en pande.
  6. 6.Skru ned for varmen, og lad dem blive gennemstegt.
  7. 7.Tag op.
  8. 8.Hak løg, hvidløg og chili, og svits på panden.
  9. 9.Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad saucen simre i 5 minutter.
  10. 10.Smag til med salt, peber, sukker og balsamico.
  11. 11.Kog vandet op.
  12. 12.Kom couscous og en smørklat i en skål.
  13. 13.Hæld det kogende vand over couscousen.
  14. 14.Vend hurtig rundt med gaffel.
  15. 15.Læg låg eller en tallerkenen over couscousen, og lad den trække 5 minutter.
  16. 16.Vend rundt, og server med kødboller og sauce.
  17. 17.Pynt evt. med lidt frisk timian.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #chili