Krydrede kødboller i chilisauce med couscous
- 4 Personer
ingredienser
1 dl. | rasp |
3 dl. | vand |
1 stk. | æg |
3 dl. | Friskrevet parmasanost |
500 g | hakket oksekød |
1 tsk. | salt og peber |
2 tsk. | paprika |
2 tsk. | timian eller oregano |
- | smør eller olie til stegning |
Saucen
1 stk. | løg |
3 stk. | fed hvidløg |
2 stk. | røde chili (de almindelige fra supermarkedet, ikke de små thai) |
2 dåser | hakkede tomater |
2 spsk. | balsamico |
6 dl. | vand |
4 dl. | couscous |
25 g | smør |
Pynt
- | frisk timian |
Sådan gør du
-
1Kom rasp og vand i en skål. Rør rundt.
-
2Rør æg og parmesanost i skålen.
-
3Rør kød og krydderier i, og lad evt. stå 15 minutter.
-
4Form kødet til kødboller.
-
5Brun dem i smør og olie på en pande.
-
6Skru ned for varmen, og lad dem blive gennemstegt.
-
7Tag op.
-
8Hak løg, hvidløg og chili, og svits på panden.
-
9Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad saucen simre i 5 minutter.
-
10Smag til med salt, peber, sukker og balsamico.
-
11Kog vandet op.
-
12Kom couscous og en smørklat i en skål.
-
13Hæld det kogende vand over couscousen.
-
14Vend hurtig rundt med gaffel.
-
15Læg låg eller en tallerkenen over couscousen, og lad den trække 5 minutter.
-
16Vend rundt, og server med kødboller og sauce.
-
17Pynt evt. med lidt frisk timian.