Koldhævede fuldkornspitabrød
- 0 Personer
16 stk.
6 dl. | koldt vand |
15 g | gær |
1 tsk. | sukker |
1.5 tsk. | salt |
2 spsk. | olivenolie |
300 g | groft mel f.eks. grahamsmel |
500 g | hvedemel |
Sådan gør du
-
1Opløs gæren i vandet sammen med sukker og salt, og tilsæt de øvrige ingredienser.
-
2Ælt dejen, til den er smidig, brug så lidt hvedemel som muligt.
-
3Lad den hæve tildækket i køleskabet til næste dag.
-
4Slå den ned, ælt igen, og del den i 16 lige store stykker.
-
5Tril boller og rul disse ud på et meldrysset bord til ½ cm tykkelse og 11-12 cm i diameter. Placer dem på bagplader med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 1 time.
-
6Pensl med vand, og bag dem øverst i ovnen ved fuld varme eller 250 grader, gerne varmluft, i ca. 10 minutter. Så kommer lommerne forhåbentlig af sig selv. De skal ikke blive gyldne.
-
7Lad dem køle let af og kom dem i plastikposer, så bliver de bløde.