Koldhævede fuldkornspitabrød
FROKOST

Koldhævede fuldkornspitabrød

Pitabrød skal være bløde udenpå og med let svampet kerne. Din ovn skal være rygende varm for at få lommer i brødene. Brug evt. bagesten eller bag dem uden lommer, de kan sagtens skæres op efter bagningen.
  • 0 Personer

16 stk.

6 dl. koldt vand
15 g gær
1 tsk. sukker
1.5 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
300 g groft mel f.eks. grahamsmel
500 g hvedemel

Sådan gør du

  1. 1
    Opløs gæren i vandet sammen med sukker og salt, og tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. 2
    Ælt dejen, til den er smidig, brug så lidt hvedemel som muligt.
  3. 3
    Lad den hæve tildækket i køleskabet til næste dag.
  4. 4
    Slå den ned, ælt igen, og del den i 16 lige store stykker.
  5. 5
    Tril boller og rul disse ud på et meldrysset bord til ½ cm tykkelse og 11-12 cm i diameter. Placer dem på bagplader med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 1 time.
  6. 6
    Pensl med vand, og bag dem øverst i ovnen ved fuld varme eller 250 grader, gerne varmluft, i ca. 10 minutter. Så kommer lommerne forhåbentlig af sig selv. De skal ikke blive gyldne.
  7. 7
    Lad dem køle let af og kom dem i plastikposer, så bliver de bløde.