Pitabrød skal være bløde udenpå og med let svampet kerne. Din ovn skal være rygende varm for at få lommer i brødene. Brug evt. bagesten eller bag dem uden lommer, de kan sagtens skæres op efter bagningen.
0 Personer
16 stk.
6 dl.
koldt vand
15 g
gær
1 tsk.
sukker
1.5 tsk.
salt
2 spsk.
olivenolie
300 g
groft mel f.eks. grahamsmel
500 g
hvedemel
ANNONCE
Sådan gør du
1
Opløs gæren i vandet sammen med sukker og salt, og tilsæt de øvrige ingredienser.
2
Ælt dejen, til den er smidig, brug så lidt hvedemel som muligt.
3
Lad den hæve tildækket i køleskabet til næste dag.
4
Slå den ned, ælt igen, og del den i 16 lige store stykker.
5
Tril boller og rul disse ud på et meldrysset bord til ½ cm tykkelse og 11-12 cm i diameter. Placer dem på bagplader med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 1 time.
6
Pensl med vand, og bag dem øverst i ovnen ved fuld varme eller 250 grader, gerne varmluft, i ca. 10 minutter. Så kommer lommerne forhåbentlig af sig selv. De skal ikke blive gyldne.
7
Lad dem køle let af og kom dem i plastikposer, så bliver de bløde.