Kinesisk wokstegt kinakål og gris
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | skinkemignon eller mørbrad |
2 spsk. | sojasauce |
1 spsk. | sesamfrø |
- | neutral olie til stegning |
1 stk. | løg i tynde både |
2 fed | hvidløg i tynde skiver |
3 cm | frisk ingefær i tynde strimler |
1 stk. | kinakål i 3 cm tykke strimler |
250 g | sukkerærter i mundrette stykker |
Woksauce
0.5 dl. | østerssauce |
4 spsk. | sojasauce |
2 tsk. | sukker |
1 spsk. | sesamolie (ristet), kan udelades |
Tilbehør
- | kogte ægnudler eller ris |
- | hakkede forårsløg |
- | frisk koriander |
- | chilisauce |
Sådan gør du
-
1Skær skinkemignon igennem på langs og »luk den op«. Læg den i et ovnfast fad, hæld sojasauce over og drys med sesamfrø. Fordel soja på alle sider. Lad den trække mindst 15 min.
-
2Kom olie i en wok eller dyb saucepande og varm den op over middel varme. Brun mignonen og steg den 3-4 min. på hver side. Den skal stadig være rosa i midten. Lad den hvile utildækket, imens grøntsagerne tilberedes.
-
3Hæld lidt ny olie i wokken og steg løg, hvidløg og ingefær over middelhøj varme i ca. 3 min. Rør imens ingredienserne til woksaucen sammen. Tilsæt kinakål og ærter, lad det stege 2 min. og hæld resten af ingredienserne i. Tilsæt woksauce, skru lidt ned for varmen og lad det simre ca. 2 min.
-
4Skær grisen i tynde skiver og server den sammen med grøntsager, nudler og evt. lidt friskhakkede forårsløg.