Kartoffelsalat med krydderurter og flute
AFTENSMAD

Kartoffelsalat med krydderurter og flute

Frisk dansk kartoffelsalat med rigtige sommerkrydderurter, som du selv kan plukke. Nyd salaten med et langtidshævet flute hertil. 
  • 4 Personer

Kartoffelsalat

1 kg kartofler
6 spsk. olivenolie
3 spsk. æbleeddike
2 spsk. stærk sennep
300 g grønne søde ærter

Flute

1 l. koldt vand
2 dl. surmælksprodukt for eksempel valle fra afdrænet yoghurt
1 spsk. salt
1 tsk. sukker
5 g gær
500 g durummel
- hvedemel

Sådan gør du

  1. 1
    Kog kartoflerne
  2. 2
    Rør olie, eddike og sennep sammen.
  3. 3
    Kom hvad du har af krydderurter i, for eksempel persille, purløg, basilikum, esdragon, løvstikke og dild.
  4. 4
    Smag til med salt og peber.
  5. 5
    Vend kartoflerne rundt i dressingen og smag til igen.
  6. 6
    Inden servering vendes ca. 300 g. grønne, søde ærter i.
  7. 7
    Når det er sæson for grønne asparges, smager de godt i salaten i stedet for ærter.
  8. 8
    Rør 1/2 kg. fin durummel i og hvedemel for resten, så konsistensen bliver som tyk havregrød.
  9. 9
    Lad stå på køkkenbordet til dagen efter.
  10. 10
    Tænd ovnen på max.temp.
  11. 11
    Hæld dejen ud på et melet bord uden at røre ved det mere end højest nødvendigt..
  12. 12
    Skær stykker af dejen, for eksempel med en paletkniv.
  13. 13
    Træk stykkerne i flutelængde og læg dem over på en bageplade m. bagepapir, stadig uden at røre for meget ved dem.
  14. 14
    Brug godt med mel, så det ikke klistrer fast i fingrene.
  15. 15
    Pensl med varmt vand, og lad stå - gerne oven på komfuret, hvor der sandsynligvis er lunt i ca. 10 min.
  16. 16
    Sæt i ovnen og lad bage 5 min. ved max.temp.
  17. 17
    Sænk herefter temperaturen til 200 grader og bag færdigt til brødet er gyldent og gennembagt.