Kartoffelsalat med krydderurter og flute
- 4 Personer
Kartoffelsalat
1 kg | kartofler |
6 spsk. | olivenolie |
3 spsk. | æbleeddike |
2 spsk. | stærk sennep |
300 g | grønne søde ærter |
Flute
1 l. | koldt vand |
2 dl. | surmælksprodukt for eksempel valle fra afdrænet yoghurt |
1 spsk. | salt |
1 tsk. | sukker |
5 g | gær |
500 g | durummel |
- | hvedemel |
Sådan gør du
-
1Kog kartoflerne
-
2Rør olie, eddike og sennep sammen.
-
3Kom hvad du har af krydderurter i, for eksempel persille, purløg, basilikum, esdragon, løvstikke og dild.
-
4Smag til med salt og peber.
-
5Vend kartoflerne rundt i dressingen og smag til igen.
-
6Inden servering vendes ca. 300 g. grønne, søde ærter i.
-
7Når det er sæson for grønne asparges, smager de godt i salaten i stedet for ærter.
-
8Rør 1/2 kg. fin durummel i og hvedemel for resten, så konsistensen bliver som tyk havregrød.
-
9Lad stå på køkkenbordet til dagen efter.
-
10Tænd ovnen på max.temp.
-
11Hæld dejen ud på et melet bord uden at røre ved det mere end højest nødvendigt..
-
12Skær stykker af dejen, for eksempel med en paletkniv.
-
13Træk stykkerne i flutelængde og læg dem over på en bageplade m. bagepapir, stadig uden at røre for meget ved dem.
-
14Brug godt med mel, så det ikke klistrer fast i fingrene.
-
15Pensl med varmt vand, og lad stå - gerne oven på komfuret, hvor der sandsynligvis er lunt i ca. 10 min.
-
16Sæt i ovnen og lad bage 5 min. ved max.temp.
-
17Sænk herefter temperaturen til 200 grader og bag færdigt til brødet er gyldent og gennembagt.