Kartofler gør denne kage ekstra fugtig og blød i konsistensen. Server den til kaffen, så snart den kommer ud af ovnen, og snig et stykke med på madpakken dagen efter.
10 Personer
Ingredienser
100 g
valnød
100 g
smør
2 dl
sukker
3 stk.
æg
250 g
kogte kartofler De skal være kolde efter de er kogt.
1 stk.
økologisk citron
-
Smør og mel til formen
-
flormelis til pynt
ANNONCE
Sådan gør du
1
Sæt ovnen på 175 grader.
2
Kom valnødder i en foodprocessor og knus dem godt.
3
Smelt smørret.
4
Kom æg og sukker i en skål og pisk begge dele godt sammen.
5
Mos kartoflerne godt og vend i dejen.
6
Vend smørret heri. Vend nødderne heri.
7
Riv citronskal fint og kom i dejen.
8
Smør en springform (ca. 22 cm) og drys med mel.
9
Kom dejen i formen, glat ud og bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter.