Karrymayo
SNACKS OG TILBEHøR

Karrymayo

Til den klassiske æggemad med karsedrys. Kan også bruges som tilbehør til helstegt kylling
  • 6 Personer

Basismayo

2 stk. æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinsedikke Citronsaft kan også bruges
2 dl. neutral olie f.eks. solsikkeolie eller vindruekerneolie
lidt friskkværnet peber Tilføj efter behov

Karrymayo

2 dl. mayonnaise
1 tsk. karry
2 knsp. gurkemeje
0.25 stk. sukker
0.5 stk. lime (saften) Citronsaft kan også anvendes

Sådan gør du

  1. 1
    Begynd med basismayoKom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.   
  2. 2
    Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  3. 3
    Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  4. 4
    Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  5. 5
    Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.   
  6. 6
    Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.   
  7. 7
    Rør mayonnaisen sammen med karry, gurkemeje, sukker og lime.   
  8. 8
    Smag herefter til med ekstra karry og evt. lidt salt, hvis nødvendigt.  
  9. 9
    Lad gerne mayoen trække et par timer eller natten over på køl, det gør smagen rundere.   
  10. 10
    Brug karrymayo som smørelse i sandwich, topping på æggemadder og tilbehør til helstegt kylling.