Karrymayo
- 6 Personer
Basismayo
2 stk. | æggeblommer |
1 tsk. | dijonsennep |
2 tsk. | hvidvinsedikke Citronsaft kan også bruges |
2 dl. | neutral olie f.eks. solsikkeolie eller vindruekerneolie |
lidt | friskkværnet peber Tilføj efter behov |
Karrymayo
2 dl. | mayonnaise |
1 tsk. | karry |
2 knsp. | gurkemeje |
0.25 stk. | sukker |
0.5 stk. | lime (saften) Citronsaft kan også anvendes |
Sådan gør du
-
1Begynd med basismayoKom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.
-
2Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.
-
3Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.
-
4Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.
-
5Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.
-
6Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.
-
7Rør mayonnaisen sammen med karry, gurkemeje, sukker og lime.
-
8Smag herefter til med ekstra karry og evt. lidt salt, hvis nødvendigt.
-
9Lad gerne mayoen trække et par timer eller natten over på køl, det gør smagen rundere.
-
10Brug karrymayo som smørelse i sandwich, topping på æggemadder og tilbehør til helstegt kylling.