Kaninkroketter med persilleolie
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | kanin |
- | salt og nykværnet peber |
1 spsk. | Herbes de Provence krydderi |
2 spsk. | løg |
1 dl. | andefedt eller olie |
1 stk. | æggehvide |
1 dl. | hvedemel |
2 dl. | rasp |
2 dl. | olie at stege i |
- | En god håndfuld bredbladet persille |
1 dl. | vindruekerneolie |
1 stk. | citronbåd |
Pynt
- | Ærteskud eller basilikum |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader.
-
2Læg kaninen i en ildfast form og gnid med krydderi.
-
3Skær løg i mindre stykker, og læg dem i formen.Hæld andefedt henover, og vend blandingen rundt.
-
4Pak løg og andefedt ind i alufolie, og steg kødet i 50 minutter.
-
5Tag kødet ud, og afkøl. Pil kødet fra benene, og hak det fint.
-
6Skær løgene helt fint. Fedtet skal ikke bruges her, men er godt at stege kartofler i dagen efter.
-
7Bland kød og løg sammen i en skål.
-
8Form nu 12 små kroketter af kød- og løg- blandingen. Du får kød tilbage, som du kan spise på rugbrød dagen efter. Mums!
-
9Vend kroketterne i mel. Så i æggehvide og så i rasp.
-
10Steg kroketterne sprøde i nogle få minutter i olien. Læg dem på en køkkenrulle og lad dem dryppe af.
-
11Kom persille og olie i en blender, og blend blandingen helt fint.
-
12Smag til med en anelse citronsaft.
-
13Server de lune kroketter med persilleolie og urter.