Kalvetatar med urter
FORRET

Kalvetatar med urter

Denne tatar er feminin i udtrykket og smager mildt og friskt - server den som en let forret eller som en del af en buffet, gerne med sprøde surdejscroutoner og lidt mayonnaise på siden.
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g kalveinderlår (helt friskt - spørg gerne slagteren)
0.25 stk. rødløg
2 tsk. Tør, lys vermouth (f.eks. Noily Prat)
0.5 tsk. revet citronskal
3 spsk. krydderurter, finthakkede (f.eks. estragon, basilikum eller kørvel)
1 tsk. dijonsennep
1.5 spsk. olivenolie
lidt Salt og peber efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kalvekødet i skiver, derefter i strimler og hak det til sidst groft (smag gerne på kødet, for at tjekke konsistensen).
  2. 2
    Hak rødløget fint og vend det i kødet sammen med de andre ingredienser. Smag til med salt, peber og de andre ingredienser. Det er vigtigt at bruge tid på tilsmagningen, da tataren ellers nemt bliver flad og kedelig.
  3. 3
    Lad tataren trække 10 minutter inden servering. Pynt med urter og evt. croutoner og server.
  4. 4
    Servering: Kapers, citronmayo (fra fisketatar) og brødcroutoner eller ristet brød

Tip!

Skal det være rigtig luksus så brug kalvemørbrad i stedet for inderlår.