Kalvetatar med calvados
AFTENSMAD

Kalvetatar med calvados

Kalv har en finere og lidt mildere smag end oksekød og er ofte mere rosa i kødet. Server din kalvetatar med svampe, bitre salater og estragoncreme, hvis du vil imponere middagsgæsterne.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 håndfuld frisk estragon
1 dl. piske-fløde
1 dl. mayonnaise
1 tsk. citronsaft
- salt og peber
400 g kalvetartar
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. calvados
2 håndfulde blandede salater
stk. romanescokål
1 håndfuld svamp
- ærteskud Pynt efter behov

Sådan gør du

  1. 1
    Blend estragon, piskefløde, mayonnaise og citronsaft til creme. Smag til med salt. Stil cremen i køleskab.
  2. 2
    Rør kødet med dijon og calvados og smag til med salt og peber.
  3. 3
    Læg kødet mellem to stykker bagepapir og tryk fladt. Skær i fire firkantede stykker.
  4. 4
    Lad kødet ligge uden for køleskab i 15 minutter, mens du ordner svampe og romanescokål.
  5. 5
    Det skal ikke serveres helt køleskabskoldt.
  6. 6
    Lav små kålbuketter og kog dem møre i 3-4 minutter.
  7. 7
    Steg svampe i lidt smør eller olie.
  8. 8
    Pensl cremen på tallerkenen. Læg tatar på tallerkenen og fordel salaten i mindre stykker på toppen. Fordel de andre ingredienser hen over tallerkenen. Sæt estragoncremen på bordet.Til sidst drys ærteskud ud over retten.