Kålkrebinetter
AFTENSMAD

Kålkrebinetter

Krebinetterne kan serveres med salat eller med stuvede grøntsager og nye kartofler – de kan også sagtens spises på madpakken dagen efter - kun fantasien sætter grænser!
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. hvidkålshoved
1 spsk. fint salt
1 dl. vand
2 stk. løg
4 stk. æg økologisk + et til panering
3 dl. Rasp + 2 dl til paneringen
3 dl. Mel + 2 dl til paneringen
- List olie
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Riv hvidkålen på den grove side af rivejernet, og kom den i en stor skål.
  2. 2
    Vend den med salt og vand og lad stå i 10 minutter.
  3. 3
    Kram nu kålen godt med dine hænder, så den bliver blød.
  4. 4
    Skyl alt saltet fra, og kram kålen helt tør i et viskestykke.
  5. 5
    Riv løget, og bland i den revne hvidkål. Kom æg, rasp og halvdelen af melet, salt Peber i skålen og rør godt rundt, indtil du har en samlet fars. Tilføj eventuelt mere mel.
  6. 6
    Lad stå og samle sig i 15 minutter.
  7. 7
    Form farsen til kålkrebinetter. Vend så først i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp.
  8. 8
    Steg dem gyldne og gennemstegte på panden i olie.