Kålcarbonara
AFTENSMAD

Kålcarbonara

En vegetarisk og fiberrig udgave af den fede, italienske spaghetti carbonara. Vi bruger grønkål og rosenkål, der giver bid og smager af lidt mere end fx hvidkål og blomkål. Derudover bruger vi svampe, der er med til at tilføre noget umami til retten.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 håndfulde grønkål
500 g rosenkål
500 g svampe (fx østershatte, kantareller eller champignoner)
- olie
3 fed hvidløg
1 flaske Hvidvin (køb en hel og drik den anden halvdel til maden)
2.5 dl. piskefløde
400 g Spaghetti (gerne fuldkorn)
100 g revet parmesan
lidt olivenolie
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Vask grønkålen, og tag bladene af stænglerne. Skær bladene over et par gange. Skær enderne af rosenkålene, og fjern de yderste blade. Pil de næste bladene af til retten. Det er kun bladene, du skal bruge her. Resten kan du spise en anden dag.
  2. 2
    Sæt vand over til pastaen.
  3. 3
    Skær svampene i mindre stykker, og svits dem gyldne i lidt olie på en varm pand. Hæld dem derefter over på et fad.
  4. 4
    Hak hvidløg fint, og svits det på panden. Hæld hvidvin og piskefløde ved, og lad det simre et par minutter ved lav varme.
  5. 5
    Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  6. 6
    Vend grønkålen i flødesaucen, og lad det simre i yderligere et par minutter.
  7. 7
    Afdryp pastaen, og vend den med grønkålsflødesovs, parmesanost, svampe og de afpillede rosenkålsblade. Smag til med salt og peber.