Kålcarbonara
- 4 Personer
Ingredienser
3 håndfulde | grønkål |
500 g | rosenkål |
500 g | svampe (fx østershatte, kantareller eller champignoner) |
- | olie |
3 fed | hvidløg |
1 flaske | Hvidvin (køb en hel og drik den anden halvdel til maden) |
2.5 dl. | piskefløde |
400 g | Spaghetti (gerne fuldkorn) |
100 g | revet parmesan |
lidt | olivenolie |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Vask grønkålen, og tag bladene af stænglerne. Skær bladene over et par gange. Skær enderne af rosenkålene, og fjern de yderste blade. Pil de næste bladene af til retten. Det er kun bladene, du skal bruge her. Resten kan du spise en anden dag.
-
2Sæt vand over til pastaen.
-
3Skær svampene i mindre stykker, og svits dem gyldne i lidt olie på en varm pand. Hæld dem derefter over på et fad.
-
4Hak hvidløg fint, og svits det på panden. Hæld hvidvin og piskefløde ved, og lad det simre et par minutter ved lav varme.
-
5Kog pastaen efter anvisning på pakken.
-
6Vend grønkålen i flødesaucen, og lad det simre i yderligere et par minutter.
-
7Afdryp pastaen, og vend den med grønkålsflødesovs, parmesanost, svampe og de afpillede rosenkålsblade. Smag til med salt og peber.