Hybenrisotto
- 3 Personer
- 30 Minutes
Risotto
1 stk. | løg |
100 g | smør el. plantesmør |
100 g | hyben udkernede |
250 g | risottoris |
3 dl. | hvidvin |
1 tsk. | bouillonterninger eller bouillonpulver/-pasta opløst i lidt vand |
1 tsk. | salt |
1 spsk. | ahornsirup (20 g) |
7.5 dl. | vand |
Topping
100 g | hyben udkernede |
- | smør el. plantesmør |
- | frisk persille |
Sådan gør du
-
1Skær løget i tern og blanchér det i smør i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt hyben og steg dem i ca. 10 minutter ved jævn varme, mens du jævnligt rører i gryden.
-
2Tilsæt ris og steg dem i ca. 5 minutter. Rør ofte, så det ikke brænder på.
-
3Tilsæt halvdelen af hvidvinen og lad den koge ind. Rør en gang imellem i gryden. Tilsæt den sidste halvdel og lad den koge ind.
-
4Tilsæt nu bouillon, salt, ahornsirup og så meget vand, at risene søber i det, og lad det koge ind, mens du forsigtigt rører i det en gang imellem.
-
5Mens risottoen simrer, steges de udkernede hyben til topping på en pande med lidt smør i ca. 20 minutter.
-
6Når vandet i risottoen er kogt ind, tilsættes samme mængde vand som før, og det koges ind, mens der stadigvæk røres forsigtigt i gryden en gang imellem. Smag til og tilsæt evt. mere salt, hvis nødvendigt. Fortsæt med at tilføre vand, til risene er møre.
-
7Top risottoen med de stegte hyben og frisk persille.