Hybenrisotto
AFTENSMAD

Hybenrisotto

En anderledes og yderst delikat risotto med en lækker farve og smag af hyben. Retten passer godt til en let grøn salat og et koldt glas hvidvin. Tricket ved at lave en god risotto er at røre så lidt og så blidt som muligt, men alligevel nok til, at den ikke brænder på.
  • 3 Personer
  • 30 Minutes

Risotto

1 stk. løg
100 g smør el. plantesmør
100 g hyben udkernede
250 g risottoris
3 dl. hvidvin
1 tsk. bouillonterninger eller bouillonpulver/-pasta opløst i lidt vand
1 tsk. salt
1 spsk. ahornsirup (20 g)
7.5 dl. vand

Topping

100 g hyben udkernede
- smør el. plantesmør
- frisk persille

Sådan gør du

  1. 1
    Skær løget i tern og blanchér det i smør i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt hyben og steg dem i ca. 10 minutter ved jævn varme, mens du jævnligt rører i gryden.
  2. 2
    Tilsæt ris og steg dem i ca. 5 minutter. Rør ofte, så det ikke brænder på.
  3. 3
    Tilsæt halvdelen af hvidvinen og lad den koge ind. Rør en gang imellem i gryden. Tilsæt den sidste halvdel og lad den koge ind.
  4. 4
    Tilsæt nu bouillon, salt, ahornsirup og så meget vand, at risene søber i det, og lad det koge ind, mens du forsigtigt rører i det en gang imellem.
  5. 5
    Mens risottoen simrer, steges de udkernede hyben til topping på en pande med lidt smør i ca. 20 minutter.
  6. 6
    Når vandet i risottoen er kogt ind, tilsættes samme mængde vand som før, og det koges ind, mens der stadigvæk røres forsigtigt i gryden en gang imellem. Smag til og tilsæt evt. mere salt, hvis nødvendigt. Fortsæt med at tilføre vand, til risene er møre.
  7. 7
    Top risottoen med de stegte hyben og frisk persille.