Hurtig hønsekødssuppe

Suppe behøver ikke at tage en evighed. Snyd med en færdig bouillon, så har du en varmende suppe til middag i løbet af ingen tid. 
Hurtig hønsekødssuppe
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. stor porre med top
2 stk store eller 4 små gulerødder
1 stk. knoldselleri
2 l. vand
2 stk terninger hønsebouillon
1 tsk. tørret timian eller
4 kviste frisk timian
1 tsk. sorte peberkorn
2 stk kyllingebryster
1 tsk. salt og peber
2 stk kogte kartofler, skåret i tern

Sådan gør du

  1. 1.Rens grøntsagerne. Skær toppen af porren, flæk den hvide del og snit den i stykker på ca. ½ cm, læg dem i koldt vand og stil dem til side. Resten af grøntsagerne lader du være hele.
  2. 2.Kom vand, bouillonterninger, den grønne top af porren, timian og peberkornene i en gryde og bring det i kog.
  3. 3.Tilsæt kyllingebryst, gulerødder og selleri.
  4. 4.Husk at fjerne urenheder i toppen af suppen med en hulske eller en øse.
  5. 5.Lad kyllingen koge i ca. 5 minutter, tag den op i en skål og hæld suppe over, så den dækker.
  6. 6.Kog grøntsagerne næsten møre og tag dem op.
  7. 7.Sigt peberkornene fra. Porretoppen skal ikke bruges igen.
  8. 8.Skær grøntsager og kylling i mundrette stykker og kom det hele tilbage i gryden sammen med den afdryppede, snittede porre. Kog det hele i ca. 2 minutter og smag suppen til med salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad