Hurtig hønsekødssuppe
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | stor porre med top |
2 stk. | store eller 4 små gulerødder |
1 stk. | knoldselleri |
2 l. | vand |
2 stk. | terninger hønsebouillon |
1 tsk. | tørret timian eller |
4 kviste | frisk timian |
1 tsk. | sorte peberkorn |
2 stk. | kyllingebryster |
1 tsk. | salt og peber |
2 stk. | kogte kartofler, skåret i tern |
Sådan gør du
-
1Rens grøntsagerne. Skær toppen af porren, flæk den hvide del og snit den i stykker på ca. ½ cm, læg dem i koldt vand og stil dem til side. Resten af grøntsagerne lader du være hele.
-
2Kom vand, bouillonterninger, den grønne top af porren, timian og peberkornene i en gryde og bring det i kog.
-
3Tilsæt kyllingebryst, gulerødder og selleri.
-
4Husk at fjerne urenheder i toppen af suppen med en hulske eller en øse.
-
5Lad kyllingen koge i ca. 5 minutter, tag den op i en skål og hæld suppe over, så den dækker.
-
6Kog grøntsagerne næsten møre og tag dem op.
-
7Sigt peberkornene fra. Porretoppen skal ikke bruges igen.
-
8Skær grøntsager og kylling i mundrette stykker og kom det hele tilbage i gryden sammen med den afdryppede, snittede porre. Kog det hele i ca. 2 minutter og smag suppen til med salt og peber.