Hurtig hønsekødssuppe
AFTENSMAD

Hurtig hønsekødssuppe

Suppe behøver ikke at tage en evighed. Snyd med en færdig bouillon, så har du en varmende suppe til middag i løbet af ingen tid. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. stor porre med top
2 stk. store eller 4 små gulerødder
1 stk. knoldselleri
2 l. vand
2 stk. terninger hønsebouillon
1 tsk. tørret timian eller
4 kviste frisk timian
1 tsk. sorte peberkorn
2 stk. kyllingebryster
1 tsk. salt og peber
2 stk. kogte kartofler, skåret i tern

Sådan gør du

  1. 1
    Rens grøntsagerne. Skær toppen af porren, flæk den hvide del og snit den i stykker på ca. ½ cm, læg dem i koldt vand og stil dem til side. Resten af grøntsagerne lader du være hele.
  2. 2
    Kom vand, bouillonterninger, den grønne top af porren, timian og peberkornene i en gryde og bring det i kog.
  3. 3
    Tilsæt kyllingebryst, gulerødder og selleri.
  4. 4
    Husk at fjerne urenheder i toppen af suppen med en hulske eller en øse.
  5. 5
    Lad kyllingen koge i ca. 5 minutter, tag den op i en skål og hæld suppe over, så den dækker.
  6. 6
    Kog grøntsagerne næsten møre og tag dem op.
  7. 7
    Sigt peberkornene fra. Porretoppen skal ikke bruges igen.
  8. 8
    Skær grøntsager og kylling i mundrette stykker og kom det hele tilbage i gryden sammen med den afdryppede, snittede porre. Kog det hele i ca. 2 minutter og smag suppen til med salt og peber.