Honningglaseret svinemørbrad og chorizospyd
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | svinemørbrad |
400 g | chorizopølser |
2 stk | løg |
lidt | salt og sort peber |
lidt | olie |
Glasering
2 spsk. | honning |
1 spsk. | citronsaft |
1 fed | hvidløg |
0.5 tsk. | chiliflager |
1 spsk. | citronsaft |
4 spsk. | mayonnaise |
50 g | revet parmesanost |
1 dl. | kapers |
4 stk | artiskokker |
Sådan gør du
-
1Sæt stykker af kød, pølser og løg skåret i både på spyd. Krydr med salt og peber, og pensl med lidt olie. Grill eller steg, indtil kødet er gennemstegt.
-
2Bland glaseringen sammen, og pensl den på spyddene.
-
3Nu går det stærkt, så hold øje. Grill eller steg, indtil spyddene er godt gyldne.
-
4Skær artiskokkerne over, så bladene skilles fra, og begynd at trimme bundene. Det er kun dem, vi skal bruge. Læg dem straks i citronvand.
-
5Herefter koger du bundene møre i letsaltet vand. Begynd at mærke på konsistensen efter 12 minutter. Tag dem op, når de er møre, og afdryp.
-
6Rør mayonnaise og ost sammen i en skål, og vend de kogte artiskokker heri.
-
7Rist kapers i olie på en pande, og afdryp på køkkenrulle.
-
8Server spyd med artiskoksalat og et drys kapers.
Tip!
Læg de afskårne artiskokbunde i vand med citron, så undgår du, at de bliver mørke.