Honningglaseret svinemørbrad og chorizospyd
FROKOST

Honningglaseret svinemørbrad og chorizospyd

Skønne spyd med to slags gris og luksussalat til. Artiskokker kan virke som et uoverskueligt projekt, men smagen er al arbejdet værd. Og så er artiskok godt for både lever, hjerte og forbrænding.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. svinemørbrad
400 g chorizopølser
2 stk. løg
lidt salt og sort peber
lidt olie

Glasering

2 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg
0.5 tsk. chiliflager
1 spsk. citronsaft
4 spsk. mayonnaise
50 g revet parmesanost
1 dl. kapers
4 stk. artiskokker

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt stykker af kød, pølser og løg skåret i både på spyd. Krydr med salt og peber, og pensl med lidt olie. Grill eller steg, indtil kødet er gennemstegt. 
  2. 2
    Bland glaseringen sammen, og pensl den på spyddene. 
  3. 3
    Nu går det stærkt, så hold øje. Grill eller steg, indtil spyddene er godt gyldne. 
  4. 4
    Skær artiskokkerne over, så bladene skilles fra, og begynd at trimme bundene. Det er kun dem, vi skal bruge. Læg dem straks i citronvand. 
  5. 5
    Herefter koger du bundene møre i letsaltet vand. Begynd at mærke på konsistensen efter 12 minutter. Tag dem op, når de er møre, og afdryp. 
  6. 6
    Rør mayonnaise og ost sammen i en skål, og vend de kogte artiskokker heri. 
  7. 7
    Rist kapers i olie på en pande, og afdryp på køkkenrulle. 
  8. 8
    Server spyd med artiskoksalat og et drys kapers.

Tip!

Læg de afskårne artiskokbunde i vand med citron, så undgår du, at de bliver mørke.