Gullash
AFTENSMAD

Gullash

Opskriften er oversat og kun justeret en anelse fra kokken Kingas originale, ungarske opskrift.
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g Oksekød, vi brugte bov
2 stk. løg
1 fed hvidløg
3 spsk. Olie, gerne solsikkeolie
1 spsk. Paprikapulver
1 stk. laurbærblad
1 tsk. Knuste kommenfrø
1 dåse Flåede hakkede tomater
4 stk. kartofler
2 stk. Majroer, kan udelades
4 stk. gulerødder
1 stk. grøn peberfrugt

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kødet i tern.
  2. 2
    Hak løgene fint og sauter dem i en gryde med en stor sjat olie.
  3. 3
    Tag gryden fra varmen og kom paprika i. Kom kød og krydderi i. Vend rundt, så kødet dækkes.
  4. 4
    Sæt gryden tilbage på varmen og brun kødet. Kom tomat i. Hæld 2 dl vand i gryden, lad kødet simre halvt mørt under låg i 40 minutter. Tilføj evt. mere vand. Skær kartofler, majroer, gulerødder og peberfrugt i mindre stykker og kom det i gryden.
  5. 5
    Lad kødet simre, til det er mørt, ca. 20 minutter. Test et stykke kød og smag. Smag til med mere salt og peber.