Gullash

Opskriften er oversat og kun justeret en anelse fra kokken Kingas originale, ungarske opskrift.
Gullash
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g Oksekød, vi brugte bov
2 stk løg
1 fed hvidløg
3 spsk. Olie, gerne solsikkeolie
1 spsk. Paprikapulver
1 stk. laurbærblad
1 tsk. Knuste kommenfrø
1 dåse Flåede hakkede tomater
4 tsk. kartofler
2 stk Majroer, kan udelades
4 stk gulerødder
1 stk. grøn peberfrugt

Sådan gør du

  1. 1.Skær kødet i tern.
  2. 2.Hak løgene fint og sauter dem i en gryde med en stor sjat olie.
  3. 3.Tag gryden fra varmen og kom paprika i. Kom kød og krydderi i. Vend rundt, så kødet dækkes.
  4. 4.Sæt gryden tilbage på varmen og brun kødet. Kom tomat i. Hæld 2 dl vand i gryden, lad kødet simre halvt mørt under låg i 40 minutter. Tilføj evt. mere vand. Skær kartofler, majroer, gulerødder og peberfrugt i mindre stykker og kom det i gryden.
  5. 5.Lad kødet simre, til det er mørt, ca. 20 minutter. Test et stykke kød og smag. Smag til med mere salt og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad