Gulerodssuppe med sprøde croutoner
- 4 Personer
Suppe
2 stk. | løg |
3 fed | hvidløg |
800 g | gulerødder |
1 stk. | bagekartoffel |
0.5 tsk. | revet ingefær |
2 spsk. | olivenolie |
1 tsk. | karry |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1.2 l. | grøntsagsbouillon Eller hønsebouillon |
1.5 dl. | fløde |
lidt | citronsaft |
- | salt |
- | peber |
Topping og croutoner
2 stk. | gulerødder |
0.5 bundt | forårsløg |
0.5 stk. | citron |
0.5 tsk. | Nigellafrø |
4 skiver | brød |
- | olivenolie |
- | smør til stegning |
Sådan gør du
-
1Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og bagekartoffel og skær dem i grove tern. Riv en lille smule ingefær.
-
2Steg løg og hvidløg i 3-4 min. – tilsæt gulerødder og kartofler og steg fortsat i 2 min. Tilsæt krydderierne og bouillon – læg låg på og kog, til det er mørt, ca. 20 min. Tag låget af og tilsæt lidt frisk ingefær og lidt fløde. Blend suppen til jævn konsistens og smag til med salt og peber.
-
3Skær brødet i grove tern. Opvarm en pande med olivenolie og lidt smør og steg croutonerne let gyldne og sprøde. Drys med salt.
-
4Skræl og skær gulerødderne i strimler. Snit forårsløgene fint og vend gulerødderne med forårsløg, citronsaft, olivenolie og salt.
-
5Anret gulerodssuppen i dybe tallerkener og top med sprød gulerod, croutoner og forårsløg. Drys suppen med lidt nigellafrø.