Gulerodssuppe med sprøde croutoner
AFTENSMAD

Gulerodssuppe med sprøde croutoner

Har du en pose gulerødder liggende, hvorfor så ikke forvandle den til denne lækre og cremede suppe med varme krydderier?
  • 4 Personer

Suppe

2 stk. løg
3 fed hvidløg
800 g gulerødder
1 stk. bagekartoffel
0.5 tsk. revet ingefær
2 spsk. olivenolie
1 tsk. karry
1 tsk. stødt spidskommen
1.2 l. grøntsagsbouillon Eller hønsebouillon
1.5 dl. fløde
lidt citronsaft
- salt
- peber

Topping og croutoner

2 stk. gulerødder
0.5 bundt forårsløg
0.5 stk. citron
0.5 tsk. Nigellafrø
4 skiver brød
- olivenolie
- smør til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og bagekartoffel og skær dem i grove tern. Riv en lille smule ingefær.
  2. 2
    Steg løg og hvidløg i 3-4 min. – tilsæt gulerødder og kartofler og steg fortsat i 2 min. Tilsæt krydderierne og bouillon – læg låg på og kog, til det er mørt, ca. 20 min. Tag låget af og tilsæt lidt frisk ingefær og lidt fløde. Blend suppen til jævn konsistens og smag til med salt og peber.
  3. 3
    Skær brødet i grove tern. Opvarm en pande med olivenolie og lidt smør og steg croutonerne let gyldne og sprøde. Drys med salt.
  4. 4
    Skræl og skær gulerødderne i strimler. Snit forårsløgene fint og vend gulerødderne med forårsløg, citronsaft, olivenolie og salt.
  5. 5
    Anret gulerodssuppen i dybe tallerkener og top med sprød gulerod, croutoner og forårsløg. Drys suppen med lidt nigellafrø.