Gris i peanutsauce
HOVEDRET

Gris i peanutsauce

Mørbrad kan sagtens være hurtig hverdagsmad. Her får du en nem ret med mørbrad, ris og peanutbutter, som du kan lave på under 30 minutter.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 spsk. neutral olie
600 g svinemørbrad i tern
3 cm frisk ingefær revet
2 stk. fed hvidløg revet
0.5 stk. frisk (rød) chili finthakket
1 stk. rødløg. tynde både
2 stk. gule peberfrugter i strimler
2 dåser hakkede tomater
4 spsk. crunchy peanutbutter
lidt lime (saft)
lidt salt og sort peber

Tilbehør

- jasminris kogte
- koriander frisk
- peanuts

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en sauterpande og brun kødet, til det er godt gyldent. Tag kødet op og lad det hvile på en tallerken. Hæld en ekstra sjat olie i og steg så ingefær, hvidløg, chili, løg og peberfrugt over middel varme, til det hele har lidt farve.  
  2. 2
    Hæld tomat ved og lad det komme i kog. Lad retten simre 5-7 min.   
  3. 3
    Tilsæt til slut peanutbutter og lad det smelte ud i retten under omrøring. Smag til med limesaft, salt, evt. mere peanutbutter og sukker.  
  4. 4
    Serveres rygende varm og sammen med kogte ris.